Звільнений росіянин Богданов пише книгу про ФСБ і вирішив працювати в СБУ

Звільнений росіянин Богданов пише книгу про ФСБ і вирішив працювати в СБУ

Звільнений росіянин Богданов пише книгу про ФСБ і вирішив працювати в СБУ

Фото: Департамент комунікації Нацполіції України

Чоловік розповів подробиці найстрашніших днів свого життя.

Колишній агент ФСБ РФ Ілля Богданов, який на початку війни перейшов на бік України, розповів подробиці свого викрадення і звільнення. Все почалося з того, що йому написала дівчина з Харкова та попросила подзвонити її батькові, бо той нібито хоче проінвестувати кулінарний бізнес росіянина, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Саме так Богданов і познайомився з колишнім нардепом Харківської облради Володимиром Розсохою. "У мене завжди інтуїція працює. Тут вона взагалі не спрацювала. Я завжди відчуваю, а тут не відчув. Він такий класний чувак, цей Розсоха", - розповів Богданов.

Ілля Богданов розповів про викрадення, дні полону, а також розкрив деталі спецоперації СБУ

Ілля Богданов розповів про викрадення, дні полону, а також розкрив деталі спецоперації СБУ

Саме завдяки харків'янину екс-агента ФСБ і викрали. Спочатку тримали в квартирі в Києві, а потім перевезли до Харкова. "У самому центрі міста. Я просто був у шоці. Ось ми зараз ходимо містом і можемо не підозрювати, що в 50 метрах лежить зв'язана людина і її можуть убити там. Я думав, кому я потрібен там? Уже стільки часу минуло, працюю, якоюсь фігнею займаюся. Я зрозумів, якій машині я протистою, машині спецслужби. Що там є політична воля", - розповів врятований.

За його словами, остання спроба викрадення була вже третьою за ліком. "Уперше мене намагалися викрасти в Ковелі – тоді також служба спрацювала. Мене мали перевезти до Білорусі, а там мене ФСБ мала вести. Другий раз мене в Києві мали вбити", - розповів Богданов і додав, що кілька днів неволі були важчими ніж участь в АТО. "Морально важче. Тут ти цілком безпорадний. Навіть коли йде спецоперація, ти розумієш, що, в принципі, від тебе мало що залежить", - пояснив він.

Богданов твердить, що його викрадачі мали список із трьох десятків людей. "Я мав бути першою і найжирнішою мішенню, бо я медійний. Потім іще 30 чоловік. Уявляєте, 30 чоловік взагалі з країни вони хотіли вивезти? Просто вкравши. Я можу тільки припускати, що це якісь іноземні добровольці, якісь дисиденти з РФ, швидше за все", - розповів чоловік. І додав, що тепер сповнений бажання докінчити розпочату справу – книгу про ФСБ Росії. "Треба їх пороти, валити і підривати. І я налаштований іще зліше, ніж був", - наголосив росіянин.

Після останніх подій Богданов вирішив повернутися до спецслужб, але вже в українську СБУ. Наступного тижня він піде влаштовуватися поки що у прес-службу.

Кореспондент ТСН Валерія Ковалінська

Повʼязані теми:

Наступна публікація