Зволожувальний крем, шапка та вітаміни: яким має бути правильний догляд за тілом взимку

Зволожувальний крем, шапка та вітаміни: яким має бути правильний догляд за тілом взимку

Бальзами шкодять губам більше, ніж мороз і холодний вітер.

Більше вітамінів, нижча температура в душі і жирніший крем - чого тільки не радять українкам, аби не втратити красу, коли на вулиці лютує зима. Догляд у час морозів, кажуть різні фахівці, справді потребує уваги.

Та от, до яких порад треба дослухатись, а які краще ігнорувати - йдеться 22 січня в сюжеті ТСН.19:30.  

Зволожувальний крем взимку необхідно замінити живильним

Це таки не міф, кажуть косметологи. Дійсно, у живильних кремах більше воску і жирів. Вони потрібні, аби захистити шкіру від вітру і низьких температур. Однак діє одне важливе правило: навіть так званий "зимовий" крем наносити необхідно за 20-30 хвилин до виходу на вулицю. 

Бальзам врятує губи від обмороження

Як з'ясувалося, бальзами шкодять губам більше, ніж мороз і холодний вітер. Так трапляється через плівку, яку утворюють: шкіра оновлюється врази повільніше.

Бальзамом, звісно, можна користуватись, коли ви довго перебуваєте на морозі. А от щоб дійсно допомогти губам, краще змащувати їх на ніч кремом.

 Волосся необхідно ховати під шапку

Дійсно, треба, наполягають трихологи. 

"Якщо ми переохолоджуємо волосся, то постачання крові до волосяних фолікул погіршується, і вони починають відмирати. Тобто, менше крові - менше постачання, відповідно, волосся стає рідше", - говорить Олександр Сіневич, засновник клініки здорового волосся.

Водночас потрібно уникати парникового ефекту. Тобто, шукати якіснішу шапку, бажано з мембраною, аби голова не парилась, не свербіла, а затишно перебувала в теплі.

Взимку необхідно пити додаткові вітаміни

І тут швидше правда, аніж міф. Бо від середини осені і аж до весни організму дійсно бракує сонячних променів - того самого вітаміну D. У малих дозах дієтологи його навіть радять пропити. 

"У профілактичних цілях вітамін D пити потрібно обов'язково, якщо немає можливості  піти до лікаря і здати аналізи. Всі інші – після походу до лікаря", - говорить дієтолог-терапевт Юлія Поворознюк.

А ще варто більшість вітамінів шукати у їжі.  Вітамін С, наприклад, - у цитрусах або заморожених ягодах. 

Вітаміни та креми: що є правдою, а що ні про зимовий догляд за тілом

Вітаміни та креми: що є правдою, а що ні про зимовий догляд за тілом

Читайте також: 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Краса обличчя і тіла
Наступна публікація