Вчені заявили, що вакцина проти COVID-19 може сформувати імунітет на 90 днів

Вчені заявили, що вакцина проти COVID-19 може сформувати імунітет на 90 днів

Фото: Associated Press

Протягом одного місяця після природного зараження велика частина людей формує імунітет, який захищає від хвороб, викликаних реінфекцією.

Тривалість природного імунітету або імунітету, який індукується вакциною, ще не до кінця зрозумілий, але імунітет після отримання щеплення від COVID-19 може тривати 90 днів.

Про це йдеться у статті, опублікованій Консультативною групою з питань загрози нових респіраторних вірусів, інформує британський Mirror.

 "Виходячи з мінливості даних та диференціальної реакції серед населення, ми консервативно оцінюємо, що захисна імунна відповідь після зараження ГРВІ, CoV-2 або вакцинації може тривати 90 днів", зазначають фахівці.

Їхня оцінка базується на тому, що інші коронавіруси, як правило, реінфікуються за один-два роки.

Зараження сезонними коронавірусами відбуваються часто через 12 місяців, а іноді вже через пів року, але не протягом трьох місяців зазначають вчені.

Вони пояснили, що протягом одного місяця після природного зараження велика частина людей формує імунітет, який захищає від хвороб, викликаних реінфекцією.

Експерти додали, що невелика частина людей може не сформувати імунітет ані після природної інфекції, ані після вакцинації, але, як кажуть, їх небагато порівняно з більшістю людей, які отримують імунітет.

Тим часом весь світ ось-ось починає вакцинуватися проти коронавірусу. Китай і Туреччина запустили вакцинування в тестовому варіанті. Британія починає вакцинацію вже з наступного тижня. Німеччина — із середини грудня, за ними Бельгія, Іспанія, Польща. США почнуть вакцинуватися до 25 грудня. 

Як повідомлялося, першу ліцензію на випуск своєї вакцини від коронавірусу отримали американська Pfizer і німецька BioNTech компанії. Їхня вакцина BNT162 вже пройшла дослідження ефективності, яке показало, що вона на 95% захищає від COVID-19.

[media type="video" id="387279487"

Оприлюднили результати клінічних випробувань вакцини від COVID-19

Оприлюднили результати клінічних випробувань вакцини від COVID-19

Повʼязані теми:

Наступна публікація