Чому літо смертельне для ноутбуків?

Чому літо смертельне для ноутбуків?

Фото: ТСН.ua

За внутрішньою статистикою однієї з мереж українських сервісних центрів, влітку ноутбуки ламаються на 30% частіше, ніж за будь-якої іншої пори року.

Якщо ваш ноутбук став працювати повільніше, ніж зазвичай, або навіть зависати під час інтенсивної роботи, зверніть на це увагу: така поведінка є першим симптомом.

Через якийсь час ноутбук починає інтенсивно перегріватися, особливо це помітно, якщо поставити ноутбук на коліна. Фахівці кажуть, що температура процесора та відеокарти в такому ноутбуці може перевалити за 100° C, внаслідок чого спрацює захист, який примусово вимкне ваш ноутбук.

Не завжди можна вчасно помітити, що ноутбук сильно перегрівається, але таким тривожним знаком для вас має стати неприродний шум, виття, гул або навіть стукіт, що виходить від ноутбука. Шум поступово посилюється, в якийсь момент ноутбук вимикається і більше його запустити не вдається.

"Влітку до нашого сервісного центру на 30% частіше надходять дзвінки від власників ноутбуків, які озвучують симптоми поломки, такі як "ноутбук не включається", "перегрівається" або "став повільно працювати". Найчастіше нам вдається повернути такі ноутбуки до життя, але бувають і сумні випадки", — каже Олександр, інженер сервісного центру Fix PC.

Причина досить банальна: кожен ноутбук вимагає чистки. Пил, шерсть домашніх тварин, крихти від бутербродів потрапляють в ноутбук через клавіатуру або вентиляційні отвори і поступово накопичуються там. Але влітку, коли спекотно, через пил теплопровідність зменшується, ноутбук починає сильно перегріватися, з часом це призводить до того, що термопаста повністю висихає і через забитість сміттям кулер перестає справлятися з функціями охолодження, внаслідок чого ноутбук починає повільно працювати, грітися ще сильніше, шуміти і навіть вимикатися. Якщо вчасно не вирішити проблему, ноутбук може зламатися і вимагати більш серйозного і дорогого ремонту.

Рішенням може стати проста профілактична чистка ноутбука від пилу хоча б 1 раз на рік, а також заміна термопасти загальною вартістю всього 250 грн. Така проста і дешева процедура може значно поліпшити працездатність ноутбука і врятувати його від поломки.

Записатися на профілактичну чистку ноутбука від пилу ви можете по телефону +380445780344. Послуга надається як в офісі компанії Fix PC, так і на дому або в офісі замовника.

Наступна публікація