Електронні сигарети: зростаючий асортимент рідин

Електронні сигарети: зростаючий асортимент рідин

Із поширенням популярності електронних сигарет (ЕС) і "паріння", як такого, особи, які починають користуватися ЕС, все частіше задаються питанням, як правильно вибрати рідину, з огляду на багатоманітність виробників, марок, смаків?

У першу чергу, хочеться сказати, що електронні сигарети дійсно дозволять вам заощадити на вашій звичці, проте, початкові вкладення в "паріння" можуть відповідати місячним витратам на тютюн. Дешеві моделі ЕС можуть або постійно вимагати зміни акумулятора, або розсипатися вже після тижня активного використання - нічого крім розчарування від паріння ви в цьому випадку не отримаєте.

Аналогічна ситуація з рідинами. Не купуйте дешеві китайські заправки. Заощадивши, ви ризикуєте і здоров'ям, і процесом куріння, яке запросто перейде в огиду й нудоту після паріння неякісною рідиною. Не намагайтеся самостійно робити рідину, розбавляючи нікотин. Це смертельно небезпечно і для вас, і для оточуючих - адже нікотин, який потрапив на шкіру вам чи вашій дитині, може призвести до найгірших наслідків.

Почитайте відгуки досвідчених "парильників", ознайомтеся з описом доступних рідин в онлайн магазинах, і краще переплатіть, але придбайте хороші витратні матеріали. Сумлінних виробників рідин не так багато.

Тепер перейдемо до безпосереднього вибору. Як правило, враховується два головних параметри - аромат і міцність.

Курці з досвідом рекомендують не переходити на тютюнові смаки відразу після звичайних сигарет. Тривале куріння вбиває чутливість рецепторів, так і справжнього тютюну в більшості сигарет зараз просто немає. Тому тютюнові смаки ЕС вам спочатку можуть здатися дуже дивними або несмачними. Починайте з рідин без аромату або знайомих фруктових, кавових, шоколадних, "кальянних" смаків.

Що стосується вмісту нікотину, то рідини поділяють на три категорії - легкі, середні і важкі. В легких міститься до 6 мг нікотину на мл рідини. В середніх - до 12, а в міцних - близько 24 мг. Не варто робити аналогії з вмістом речовини в звичайних сигаретах. З одного боку, через пару засвоєння нікотину знижується. З іншого боку, так як в парі ЕС немає маси шкідливих речовин і диму, то почуття накуреності спочатку може бути не таким явним. Тому рекомендується починати з легких і середніх рідин, поступово знижуючи або підвищуючи міцність, але не проводячи аналогій з показниками на пачках звичайних сигарет.

Ви також можете мати відразу кілька рідин різної міцності для різних життєвих ситуацій - для повсякденного використання і, наприклад, застілля.

Якщо ви переходите на ЕС з метою повної відмови від куріння, ви можете поступово знижувати вміст нікотину до нуля, "парити" рідинами без отрути. Ті парильники, які кинули палити таким чином, запевняють, що зробити це не так складно навіть за пару місяців.

Наступна публікація