Матеріали для принтерів: чи вартий витрат новий картридж?

Матеріали для принтерів: чи вартий витрат новий картридж?

Фото: ТСН.ua

Заміна картриджа давно вже не пов'язана з гарячковими пошуками сервіс-центру конкретного виробника, плямами тонера там, де б їм краще не бути, і спробами скористатися допомогою хоч кого-небудь, "хто в комп'ютерах розбирається".

Сучасному офісу можуть запропонувати свої послуги фахівці десятків компаній, а сама процедура заміни витраченого картриджа виглядає досить просто.

Виникає тільки одне питання: чи варто витрачатися на новий картридж, чи простіше (а може, навіть дешевше) його відновити?

Заправка картриджів як послуга затребувана в столиці досить сильно: тут зосереджено безліч офісів, яким потрібен оборот паперових документів для роботи. Відповідно, сервіс-центри і ФОП давно вже напрацювали достатній досвід у даній процедурі, але потрібно враховувати деякі особливості. Наприклад, струменеві принтери не відрізняються високою ціною, але швидко витрачають чорнило.

Виробники не зацікавлені в тому, щоб картриджі до їх техніці працювали якомога довше, а пропонують частіше купувати нові (їх сумарна вартість за певний період може перевищити вартість принтера в кілька разів). Оригінальний картридж коштує дорожче сумісного, але не передбачає можливості заправки, а більш доступний — погіршує якість друку. В даному випадку критерієм виступає саме те, наскільки необхідний якісний повнокольоровий друк. Якщо мова йде тільки про чорно-білі документи — картридж простіше взяти подешевше і кілька разів заправляти його. Якщо немає — за якість варто заплатити. Компромісом може служити установка СНПЧ-системи.

З негативних наслідків варто відзначити, що відновлення картриджа, якщо виробник не передбачає цього, перериває заводську гарантію. Крім того, деякі моделі вимагають не тільки відновлення кількості тонера, а й заміни чіпа на картриджі, який вважає кількість надрукованих сторінок. Чіп є додатковим захистом від використання не дозволених виробником витратних матеріалів, а його "перепрошивка" або заміна не гарантує вирішення проблеми (особливо якщо займатися цим самостійно).

Щоб бути впевненим у результатах маніпуляцій з картриджами, якщо ви все-таки вирішили не купувати новий, краще звернутися до фахівців сервіс-центру. Серед столичних компаній, що надають такі послуги, можна порекомендувати "Регул Техно", яка також виробляє ремонт комп'ютерів в Києві будь-якої складності.

Наступна публікація