Угода століття : американці мають намір купити принтерний бізнес Samsung

Угода століття : американці мають намір купити принтерний бізнес Samsung

Фото: ТСН.ua

Американська корпорація має наміри закріпитися на цьому ринку, та залишити за собою роль монополіста в сфері виготовлення друкарських і копіюючих пристроїв.

Ще рік тому стало відомо, що компанія Hewlett Packard Enterprise з Пало-Альто, що в сонячній Каліфорнії, серйозно вирішила придбати бізнес корпорації Samsung Electronics, яка спеціалізується на виготовленні не лише побутових ксероксів і принтерів, але і друкарських пристроїв промислового масштабу. Щорічний оборот компанії обчислюють десятками мільярдів доларів, а частка ринку, на яку доводиться їх продукція, незупинно росте. Проте навіть такі показники в роботі не зупинили босів HP Inc., і вони пішли на безпрецедентний крок, бажаючи дістати сто відсотків акцій південнокорейського гіганта-принтеробудівельника Samsung Electronics. Якщо товарний знак Samsung стане власністю американців, корпорація із США зможе реалізувати в майбутньому більше двох десятків тисяч своїх запатентованих винаходів.

Експерти констатують, що для виготовлення принтерів і друкарських блоків різної потужності і продуктивності американцям не треба повністю перебудовувати принципи роботи – досить статися ряду змін, і продукція, що випускається під брендом Samsung зможе вийти з конвеєрів HP Inc. Більше того, жодним чином користувачі продукції південнокорейської фірми не відчують ніяких серйозних змін, адже придбати картридж для принтера на сьогодні не складе великих труднощів. Усі комплектуючі і витратні матеріали для вже існуючих моделів принтерів є в наявності під замовлення у лідерів цієї сфери - наприклад, у компанії Датапринт, яка завоювала безумовний авторитет на ринку всього, що стосується друку.

Фахівці із нетерпінням чекають, коли під угодою з'являться підписи і мокрі печатки зацікавлених сторін. Гегемонія американців на ринку друкарських машин обіцяє стати епохальною: адже розробники давно готують серйозні зміни в конструкції і принципах роботи принтерів майбутнього. Машини зможуть не лише друкувати на папері, але і виготовляти різного роду об'ємні конструкції. Поки ж ми продовжимо спостерігати, як один комерційний гігант поглинає іншого.

Наступна публікація