"Розстрільні" списки: хто ховається за спинами героїв АТО у виборчих перегонах

"Розстрільні" списки: хто ховається за спинами героїв АТО у виборчих перегонах

У виборчих списках партій "причаїлися" "друзі" Януковича, Фірташа та Льовочкіна

Українцям слід уважно продивлятися виборчі списки, щоб зробити виважений вибір.

Майже у всіх партіях перші місця посіли активісти Євромайдану, або ж ті хто побував в зоні АТО, а за їхніми спинами сховалися одіозні бізнесмени, йдеться в сюжеті програми "Гроші".

До останнього виборці не могли ознайомитися із виборчими списками, і тільки зараз можна ретельно розгледіти тих, хто рветься до парламенту.

В списках і по мажоритарні від Радикальної партії Олега Ляшка йдуть вчорашні "сімейні" люди і навіть можливі керівники шпигунських угруповань.

Номер 22 у виборчому списку радикальної партії – Олександр Рибалко, власник компанії, яка виготовляє горішки і сухарики.

Оперативники переконують, що в цій самій компанії "готували" ще і компромат. Колишні співробітники міліції, вихідці з Росії, оформлені в цій компанії, у мирний час стежили за впливовими людьми, щоб потім шантажувати.

Сам Рибалко говорити про те, навіщо йому шпигуни, відмовляється.

Або ще один під-"сімейний" політик і член Радикальної партії Олександр Юраков, який реветься до парламенту, але забуває розповісти своїм виборцям, як був співвласником активів телеканалу "UBR", що належав старшому синові екс-президента Олександра Януковича.

Також цьому кандидату приписують і спільні бізнес-інтереси з Рінатом Ахметовим.

Одіозні політики причаїлися й в "Опозиційному блоці". Серед них -  Юрій Бойко, ім'ям якого – "вишки Бойка" - назвали держзакупівлю, відмили сотні мільйонів доларів.

За даними журналістів, в цій схемі були дві компанії: британська та латвійська, які виграли тендери на поставку вишок, але ціну завищили на 180 мільйонів доларів.

Сьогодні Юрій Бойко очолив цілу партію "Опозиційний блок", і до її лав збіглося багато бажаючих, до яких варто також придивитися виборцю.

А скласти компанію "Опозиційному блоку" в розвитку країни може ще одна відома людина – номер 2 у виборчому списку від партії "Сильна Україна" Валерій Хорошковський.

Кримінальні 90-ті звели Валерія Хорошковського з Дмитром Фірташем і Сергієм Льовочкіним, і особливо він подружився з Віктором Януковичем. Тодішній президент призначив Хорошковського на посаду глави СБУ, щоб захищати бізнес-інтереси  свого старого знайомого Дмитра Фірташа.

Розстрільні списки: кого політичні партії намагаються протягти в Раду за спинами героїв АТО

Розстрільні списки: кого політичні партії намагаються протягти в Раду за спинами героїв АТО

Ще одна партія загадка - "Громадянська позиція", а, точніше, той, хто її очолив - Анатолій Гриценко.

Генпрокуратура сьогодні запідозрила Гриценка в службовій недбалості, коли він сидів у кріслі міністра оборони.

Вже почалися досудові перевірки з приводу халатності усіх міністрів оборони, починаючи  з 2000-х років. Їх діяльність, на думку, слідчих, призвела до зниження бойової могутності української армії.

Подейкують, що Гриценко заангажований політик вже всім відомим Сергієм Льовочкіним. В самий пік революції депутат Гриценко дивним чином покидає табір опозиції, а вже сьогодні Гриценко активно критикує владу і війскові дії на Сході.

Тож, на ці позачергові вибори йдуть 29 партій. Виборцям слід уважно продивлятися списки, щоб зробити виважений вибір, а не той, на який нас програмують політтехнологи і маркетологи. 

Раніше повідомлялося, що проти "щедрого" Ківалова відкрили кримінальне провадження за підкуп виборців.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація