Путін дозволить своїй нацгвардії стріляти в людей без попередження

Путін дозволить своїй нацгвардії стріляти в людей без попередження

Фото: Міністерство оборони Росії

Нацгвардії в РФ також планують дозволити використовувати спецзасоби для розгону заворушень

У Росії планують дозволити бійцям національної гвардії відкривати вогонь без попередження. Про це йдеться в тексті закону щодо Нацгвардії, який на розгляд Держдуми вніс Володимир Путін.

У тексті проекту закону зазначається, що право стріляти без попередження російські нацгвардійці зможуть застосовувати в разі "безпосередньої загрози громадянам або самим військовослужбовцям".

Окрім того, очільник Кремля також планує наділити бійців правом застосовувати спецзасоби "для припинення масових заворушень та інших протиправних дій, що порушують рух транспорту, роботу засобів зв'язку і організацій".

"Війська національної гвардії мають право затримувати і доставляти в поліцію осіб, підозрюваних у вчиненні злочину <...> а також затримувати і доставляти в поліцію інших осіб з метою встановлення їх особи; затримувати на термін не більше трьох годин і містити в службових приміщеннях військ національної гвардії до передачі поліції осіб, що зазіхали на об'єкти, які охороняються військами національної гвардії, а також на об'єкти і майно військ національної гвардії, об'єкти і майно громадян і організацій незалежно від їх організаційно правової форми та форми власності", - йдеться в тексті президентського законопроекту.

При цьому, в законі відзначається, що "війська національної гвардії здійснюють свою діяльність на основі принципів законності, дотримання прав і свобод людини і громадянина".

Нагадаємо, за словами Путіна, російська нацгвардія буде сформована на базі Внутрішніх військ та буде займатися боротьбою із з тероризмом. Також на російських нацгвардійців покладуть виконання обов'язків, якими раніше займалися спецпідрозділи

Командувачем новоствореної національної гвардії призначено генерала Віктора Золотова, який обіймає посаду командувача Внутрішніми військами РФ.

Раніше Золотов займався охороною самого Путіна – з 2000 по 2013 очолював службу безпеки російського президента.

Повʼязані теми:

Наступна публікація