Розведення військ у районі Золотого і Петрівського зірвано і перенесено у даті

Розведення військ у районі Золотого і Петрівського зірвано і перенесено у даті

Фото: Facebook/прес-центр штабу АТО

Міністр закордонних справ пов'язує це обстрілами бойовиків.

Через обстріли бойовиків на Донбасі, чергове розведення сил у Золотому і Петрівському не розпочалося, як планувалося, 7 жовтня.

Про це повідомив міністр закордонних справ Вадим Пристайко під час спільного брифінгу зі своїм латвійським колегою Едгарсом Рінкевичсом.

За словами міністра, терміни розведення порушилися через те, що терористи кілька днів тому обстріляли населені пункти.

"Сьогодні мало б початися розведення, і дійсно про це була домовленість в Мінську нашої переговорної команди ... На превеликий жаль, ви знаєте самі, що були обстріляні кілька днів тому Петрівське і Золоте. А наскільки ви пам'ятаєте, наше рішення було в тому, що розведення починається на сьомий день після того, як на цій конкретній ділянці зберігається мир і не відбувається обстрілів ", - сказав Пристайко.

Глава МЗС підкреслив, що тепер українська сторона буде чекати семиденного періоду без порушень режиму тиші, який покаже серйозні наміри сторін і готовність до подальших кроків щодо розведення військ.

"Що стосується безпеки, розведення передбачає відхід живої сили наших Збройних сил, але фортифікаційні споруди залишаються. Якщо ми побачимо, що та сторона не виконує, більш того, не дай бог, вона планує якісь агресивні дії, наші Збройні сили займуть свої позиції ", - додав міністр.

Нагадаємо, розведення військ мало б розпочатися 7 жовтня. Українське військо має відійти 1 кілометр від лінії розмежування, дзеркально на таку ж відстань має відійти і противник. Основна передумова розведення сил – це дотримання режиму припинення вогню на цій ділянці протягом щонайменше тижня. Ці дані має підтвердити ОБСЄ. Перший етап розведення полягає у відведенні військ, другий – у демонтажі інженерних споруд та розмінуванні.

У зонах розведення військ на тимчасово окупованому Донбасі Нацполіція має намір збільшити свою присутність. Українські поліцейські залишаться в Золотому-4 і Катеринівці. Вони стежитимуть за безпекою громадян. Копи у складі піших і автопатрулів будуть реагувати на виклики і повідомлення місцевих мешканців.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Бій у Луганській області
Наступна публікація