У 2019 році ВМС України отримають чотири нові військові катери – ЗМІ

У 2019 році ВМС України отримають чотири нові військові катери – ЗМІ

Фото: Reuters

Їх активно будують на заводі "Кузня на Рибальському".

Протягом 2019 року до українських Військово-морських сил доставлять чотири нові військові катери.

Про це повідомляє "Український мілітарний портал".

За даними ЗМІ, наразі швидкими темпами йде будівництво одного малого броньованого артилерійського катера (МБАК) типу "Гюрза-М". Крім цього, вже підписано контракт на виробництво ще одного.

Те саме стосується і десантно-штурмових катерів типу "Кентавр" - було укладено контракт на будівництво двох одиниць. За умови сталого фінансування, всі чотири катери будуть спущені на воду у 2019 році.

Крім цього, у листопаді 2018 року до Одеси вже надійшло два десантно-штурмових катери. Наразі вони проходять випробування, після яких увійдуть до складу ВМС.

Нагадаємо, у вересні Україна отримала перший десантно-штурмовий катер проекту 58503 "Кентавр". Броньований катер здатний рухатися зі швидкістю 40 вузлів і перевозити 36 морських піхотинців зі штатним озброєнням, достатнім для організації на березі опорного пункту. Судно має реактивну систему залпового вогню та два бойових модулі з великокаліберними кулеметами та гранатометами, які завдяки системі стабілізації можуть вести прицільний вогонь, не зменшуючи швидкості руху катера.

Новий десантно-штурмовий катер "Кентавр" спустили на воду у Києві

Новий десантно-штурмовий катер "Кентавр" спустили на воду у Києві

Повʼязані теми:

Наступна публікація