У НАТО визнали силу армії Путіна, яку він продемонстрував у Сирії та Україні

У НАТО визнали силу армії Путіна, яку він продемонстрував у Сирії та Україні

Фото: Getty Images

При цьому, у НАТО наголошують, що за Росією потрібно наглядати в умовах зростання сили армії

В НАТО визнали міць російської армії, яку створив Володимир Путін. Про це заявив головнокомандувач НАТО в Європі Філіп Брідлав, пише "РБК".

За його словами, Путін зміцнює армію, незважаючи на економічні проблеми в країні. При цьому, Брідлав підкреслив, що Кремль створив також і умови, за яких зміг показати силу своїх військ. Зокрема, йдеться про Сирію, Донбас та Крим.

"Він [Путін] створив гарну армію. Ви бачили його військово-повітряні сили в Сирії, де вони проходять випробування. Він домігся також потужного ракетного потенціалу великої дальності, ракети запускалися як з кораблів, так і з підводних човнів. Він створив можливість продемонструвати силу, і показав, чого досяг, в Криму та Донбасі", - сказав главком НАТО в ЄС.

При цьому, Брідлав наголосив, що за таких умов Альянсу необхідно стежити за Росією. Зокрема, НАТО розмістив свої війська у Східній Європі та країнах Балтії для демонстрації присутності в регіоні.

"Якщо Путін дивиться через кордон, він розуміє, що це НАТО, а не та чи інша окрема країна, і якщо він переступить кордон, він зіткнеться з усім НАТО", - резюмував він.

Нагадаємо, у США заявили, що працюють над посиленням НАТО для стримування російської агресії.

Окрім того, НАТО поверне літаки-розвідники U-2 в Європу, щоб стежити за зростальною російською агресією. В Альянсі наголошують, що Росія представляє для США "довгострокову екзистенціальну загрозу". Такі літаки використовувалися ВПС США в часи Холодної війни.

При цьому, в Кремлі заявили, що Росія асиметрично відповість на посилення угруповання НАТО в Європі. Москва заявила про здійснення всіх військових заходів, які вважатимуть необхідними для того, щоб компенсувати це посилення. Російські посадовці наголошують, що  відповідь Росії на дії Альянсу "буде така, щоб вона відповідала нашим уявленням про ступінь воєнної загрози, буде максимально ефективною і не буде надзвичайно витратною".

Повʼязані теми:

Наступна публікація