Винищувачі Mirage 2000 від Франції: авіаексперт розповів подробиці про літаки і підготовку пілотів

Винищувачі Mirage 2000 від Франції: авіаексперт розповів подробиці про літаки і підготовку пілотів

Винищувачі Mirage 2000 / Фото: Associated Press

Варіант Mirage 2000D – носій крилатих ракет SCALP.

Україна може отримати від Франції вдосконалені Mirage 2000-5F ("Міраж" 2000-5Ф), які, ймовірно, стануть заміною бомбардувальникам Су-24.

Про це розповів авіаційний експерт Валерій Романенко в коментарі "РБК-Україна".

Що таке літак Mirage 2000-5F

Як пояснив фахівець, Mirage 2000-5F – це французький винищувач четвертого покоління, який переобладнають під ракети SCALP.

За інформацією експерта, українських пілотів тренують саме на авібазі ВПС Франції Нансі, де розташовані бомбардувальники.

"Тобто варіант Mirage 2000D ("Міраж" 2000Д) – носій крилатих ракет SCALP. Найімовірніше, це ескадрилья, яка має найбільший бойовий досвід... Основна мета отримання – це запасний варіант, якщо у нас закінчаться… по Старокостянтинову б'ють кожного разу, де базуються наші Су-24", – пояснив експерт.

Водночас половина літаків може бути розташована за кордоном, наприклад, у Польщі, Румунії або ж Словаччині. Інша ж частина діятиме безпосередньо з української території.

"Три літаки загалом – це неофіційно. Це може бути залежно від поділу по бомбардувальному чи винищувальному. У винищувальному ланка – це 4 літаки, в бомбардувальному – 3… Плани, що озвучували – це передавання нам повноцінної ескадрильї з 12 літаків", – пояснив Романенко.

Нагадаємо, раніше експерти пояснювали, що Mirage 2000 може здійснювати бойовий радіус 1500 км і без додаткових дозаправок. Також стало відомо, коли Україна отримає перші літаки з Франції.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Наступна публікація