Науковці кажуть, що так.
Яйця можуть зменшити запалення, допомогти вам наростити м'язову масу та зміцнити імунну систему.
Недавнє дослідження в журналі Nutritional Neuroscience також показало, що яйця покращують когнітивні функції.
В експерименті взяли участь 79 осіб віком від 18 до 75 років. Медики провели тести з учасниками, які оцінювали когнітивні функції в різні моменти під час дослідження.
Вчені дійшли висновку, що хоча вживання яєць і, як наслідок, гідролізату яєчного білка NWT-03, здавалося, не допомогло учасникам покращити тест на психомоторну пильність, однак тест на час реакції виявив кращі результати.
"Під час дослідження ми вивчили корисний хімічний склад яєць і те, як гідролізат яєчного білка, який утворюється внаслідок розщеплення, може бути корисним для здоров’я", — розповідає автор Кіран Кемпбелл.
Виявилося, що гідролізат компонента NWT-03 має здатність покращувати когнітивні функції в області виконавчої функції (ця область відповідає за саморегуляцію, креативність, концентрацію уваги, міркування, оперативну пам’ять, гальмівний контроль і психіку, гнучкість серед інших функцій мозку).
Протягом багатьох років ми звикли думати, що вживання занадто великої кількості цілих яєць, включно з жовтком, багатим харчовим холестерином, шкідливе для здоров’я. Однак нові дослідження показують, що рівень холестерину в крові мало залежить від споживання холестерину з їжею.
"Яєчний жовток також містить цінні та корисні для здоров’я фітонутрієнти, як-от холін, лютеїн і зеаксантин. Ці поживні речовини також можуть впливати на покращення когнітивних функцій", – додає Кемпбелл.
Раніше писали, чому потрібно регулярно споживати квашену капусту та пити розсіл: користь і протипоказання.
Читайте також: