Чиста шкіра і схуднення: як очистити кишківник в домашніх умовах

Чиста шкіра і схуднення: як очистити кишківник в домашніх умовах

Як очистити кишківник і схуднути в домашніх умовах? / Фото: Pexels

Здоровий кишківник запорука не лише хорошого самопочуття, але й зовнішнього вигляду. Існують продукти, які допомагають очистити кишківник і схуднути.

Вченими вже давно доведений зв'язок кишківника зі швидкістю метаболізму і ожирінням. Певною мірою ШКТ також впливає і на наш зовнішній вигляд: шкіру, нігті, волосся. А ще здоровий кишківник позитивно впливає на імунітет.

Хоча ЗОЖ нині дуже популярний, в раціоні більшості українців все ще присутнє "харчове сміття": фастфуди, цукор, копченості та інша нездорова їжа. Такі продукти погано засвоюються організмом і осідають в кишківнику як відходи. У свою чергу це веде до постійних закрепів, синдрому роздратованого кишківника та інших неприємних проблем.

В ідеалі щоденний раціон людини повинен містити велику кількість корисних продуктів з клітковиною. Вони допомагають роботі кишківника та обмінним процесам в цілому. Однак, якщо харчуватися неправильно, тіло почне сигналізувати про це різними способами. Від погіршення зовнішнього вигляду до появи зайвої ваги.

Налагодити харчування ніколи не пізно. Але перед цим потрібно провести очищення кишківника.

Як очистити кишківник в домашніх умовах? Існує багато методів, які допомагають в цьому. Деякі з них використовуються вже тисячі років. Наприклад, індійська Шанк Пракшалана. Проте найбільше людям подобається так зване "скрабування" кишківника. Цей метод полягає у прийманні спеціального напою з високим вмістом клітковини, який природнім шляхом швидко позбавляє харчових відходів.

Як приготувати засіб для очищення кишківника? За основу можна взяти замочені вівсяні пластівці тривалого варіння чи будь-які інші продукти, в яких міститься клітковина (порошок силіуму, висівки, насіння льону).

Якщо потрібно швидко очистити кишківник, можна просто з'їсти ложку чи дві висівок, пластівців, насіння льону, а потім запити їх великою кількістю води. Але повноцінний "скраб" у вигляді напою допоможе значно підвищити ефект продуктів для очищення кишківника. До нього зазвичай додають сухофрукти, мед, йогурт, ягоди, суперфуди.

Приймати такий "скраб" можна навіть на щоденній основі. Він є корисним засобом для профілактики закрепів, підвищення рівня холестерину, діабету. А ще завдяки такій корисній звичці можна у стислі терміни позбутися кількох зайвих кілограмів, зробити живіт більш підтягнутим, позбутися вздуття.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація