Держава буде закуповувати ліки проти спінальної м’язової атрофії

Держава буде закуповувати ліки проти спінальної м’язової атрофії

Фото: Associated Press

«Рисдиплам» – надзвичайно дорогі ліки, які можуть забезпечити повноцінне життя людям з цим рідкісним генетичним захворюванням.

Ліки отримуватимуть пацієнти, які відповідають певним критеріям, а також за результатами програми розширеного неонатального скринінгу, який дозволяє виявляти захворювання у новонароджених.

Про це пише Міністерство охорони здоров'я. 

Також сьогодні було остаточно затверджено перелік ще 8 лікарських засобів, які буде закуповувати держава для безоплатного лікування пацієнтів.

"МОЗ спільно з Медичні закупівлі України і вдалося провести ефективні переговори з виробниками щодо вартості лікарських засобів за умови агресії ворога та домогтися суттєвої економії коштів державного бюджету. Дякуємо всім причетним за результативні перемовини з виробниками та прийняття рішення, яке рятуватиме життя українців", - йдеться у повідомленні. 

Ця рідкісна генетична хвороба характеризується прогресивною м’язовою слабкістю у всьому організмі. З віком вона призводить до порушення опорно-рухового апарату та, зрештою, приковує хворого до інвалідного візка та ліжка.

Зараз чимало сімей в Україні проводять збирання коштів на рятівне лікування для дітей із підтвердженим діагнозом СМА. Захворювання вражає рухові нейрони спинного мозку і призводить до наростальної м'язової слабкості. Воно прогресує зі слабкості м'язів ніг і всього тіла і до м'язів, що відповідають за ковтання і дихання, водночас інтелект повністю збережений.

Нагадаємо, що ми раніше писали про те, що спінальна м'язова атрофія - нещадний генетичний вбивця

Читайте також: 

Максим Кирик потребує вашої допомоги: в дворічного хлопчика спінально-м'язова атрофія

Максим Кирик потребує вашої допомоги: в дворічного хлопчика спінально-м'язова атрофія

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація