Діти з Комаровського будинку-інтернату відпочинуть на морі на кошти компанії "Здоров'я" Пресреліз

Діти з Комаровського будинку-інтернату відпочинуть на морі на кошти компанії "Здоров'я"

Компанія "Здоров'я" планує робити все можливе, щоб життя особливих діток було якомога радіснішим і легшим.

Кращий дитячий відпочинок не дарма асоціюється з перебуванням на морі, адже солона морська вода, гарячий пісок і ласкаве сонце здатні загартувати маленьких відпочиваючих і зміцнити їх імунітет на весь рік. У вихованців Комаровського будинку-інтернату можливість оздоровитися і набратися яскравих вражень в компанії друзів з'явилася цього літа завдяки фармацевтичній компанії "Здоров'я", на кошти якої для особливих діток була організована поїздка на Азовське море.

Відпочинок на Азовському морі стоїть на першому місці, коли мова йде про дітей з порушеннями опорно-рухового апарату. Адже в цій місцевості розташовані солоні озера з лікувальною гряззю, яка допомагає при захворюваннях суглобів і хребта, покращує обмін речовин, прискорює кровообіг у судинах. І, звичайно, припадає до душі безпечна глибина і тепла водичка знаменитого "дитячого" курорту.

Ось чому для поїздки 20-ти дітей з діагнозом ДЦП було обране селище Кирилівка на Азовському морі. Маленьких харків'ян комфортабельним автобусом доставили в пансіонат "Аркадія", де їм був виділений окремий корпус і організовано 4-разове харчування. Пансіонат знаходиться просто на березі моря і, що особливо важливо, він пристосований для дітей з обмеженими можливостями. Разом з дітьми знаходяться медсестри та вихователі Комаровського будинку-інтернату.

"Якщо в звичайній родині про літній відпочинок на морі можуть подбати батьки, то для дитини з діагнозом ДЦП, яка живе в дитячому будинку, це майже нездійсненна мрія. Це відбувається по-перше, через нестачу державного фінансування, а по-друге, тому що досить не просто організувати такі особливі умови, що потрібні цим дітям. Добре розуміючи ситуацію, ми постаралися подарувати вихованцям Комаровського будинку-інтернату повноцінний відпочинок біля моря. Адже ці дітки щодня борються з важким захворюванням, і вони заслужили літню казку біля моря. Сподіваємося, що за час своєї захоплюючої подорожі вони зможуть не тільки зміцнити здоров'я, а й отримати незабутні враження", - підкреслив Олександр Доровський, генеральний директор фармацевтичної компанії "Здоров'я".

Шефську допомогу вихованцям Комаровського будинку-інтернату компанія "Здоров'я" надає вже протягом п'ятнадцяти років. За цей час силами одного з найбільших вітчизняних виробників лікарських засобів в Комаровському будинку-інтернаті було проведено капітальний ремонт, встановлено сучасне обладнання для стоматологічного кабінету, відкрито медичне відділення з фізіотерапевтичним кабінетом.

У 2016 році за ініціативи О. Доровського для дітей були організовані сеанси пет-терапії в Еко-парку Фельдмана, під час яких вони знайомилися з тваринами, каталися на конях.

Надалі компанія "Здоров'я" планує продовжувати робити все можливе, щоб життя особливих діток було якомога радіснішим і легшим.

Наступна публікація