Є певні продукти, які потрібно додати до свого раціону, щоб зменшити ризик розвитку деменції (хвороби Альцгеймера) в літньому віці. Під час останніх досліджень вчені додали до переліку ще три.
Фахівцями Університету Раш (Чикаго) було виявлено, що ще три продукти допомагають значно зменшити ризик розвитку хвороби Альцгеймера. Йдеться про зелений чай, шпинат і яблука.
Результати своєї наукової роботи вони опублікували в журналі Neurology. У тривалому і докладному дослідженні взяли участь майже 1000 людей. Воно показало, що у тих, хто регулярно вживає названі продукти, ризик розвитку старечої деменції знизився на 32%. А все через високий вміст флавоноїдів у яблуках, шпинаті та зеленому чаї.
Керував дослідженнями доктор Томас Голланд. Він зазначив, що завдяки щоденному вживанню флавоноїдів повільніше погіршуються загальні пізнання, епізодична пам'ять, швидкість сприйняття, семантична й робоча пам'ять.
Наразі ще не було з'ясовано, як саме флавоноїди борються зі зниженням когнітивних функцій організму. До цього моменту вчені пов'язували їх лише з антиоксидантними і протизапальними властивостями. Тому, як зазначили в американському науковому центрі, потрібно провести додаткові дослідження.
Читайте також: