Експерти порадили, як швидко та ефективно позбутися похмілля

Експерти порадили, як швидко та ефективно позбутися похмілля

Експерти порадили, як швидко та ефективно позбутися похмілля

Експерти порадили, як позбутися похмілля

Лікарі та шеф-повари поділилися секретами доброго самопочуття  на свята.

За веселими й приємними святковими вечорами часом настає важке завтра. Не розрахувавши власних сил із алкоголем, люди, трапляється, дістають похмілля. Як швидко його позбутись і що робити, аби вберегтися від нього, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Як подолати похмілля, яке під час новорічних святкувань приходило до багатьох, у кожного свій рецепт. У лікарнях тим часом запаслись іншими пляшками – з медикаментами і готуються приймати тих, хто святкуватиме занадто. Похмілля - це отруєння, ділиться нарколог Владислав Сова.

Щоби на ранок організм не страждав від похмілля, він радить випити сорбентів, наприклад, активованого вугілля, воно вбере в себе токсини, що отруюють організм. Якщо занадто погано - не терпіти й викликати "швидку". Допоможуть на місці, а за потреби шпиталізують. Нарколог розповідає, що одного важкого похмілля досить, аби спровокувати тяжкі хвороби.

"За рахунок одного передозування людина може заробити собі гострий панкреатит або токсичний гепатит, або ураження жовчного міхура, або інсульт, спазм судин головного мозку – шампанського випив, судини не спрацювали за рахунок вуглекислоти, спазм судин, вчасно не надали допомогу, кров не поступила – частина мозку померла. Все реально", - попереджає нарколог.

Водночас, лікувати  похмілля алкоголем не можна.

"Похмілившися антипохмільним коктейлем людина замість того, щоб покращити стан, якраз це буде останньою точкою, яка приведе до загострення або до формування нової патології тієї ж підшлункової, в тому ж числі", - запевнив лікар.  

Як позбутися похмілля

Як позбутися похмілля

У ресторані ж від похмілля квашена капуста й солоні огірки -  найкращі ліки, каже шеф кухар. Або спеціальний антипохмільний суп. Шеф кухар каже, що рецеп дієвий, випробуваний роками на друзях і відвідувачах, які наступного дня після застілля просили допомоги. Кухар радить приготувати його напередодні і не тому, що ранком можете не подужати це зробити, просто страва має настоятись.

"Картопля, цибуля, бекон, вершки – варимо 30 хвилин, перебиваємо в однорідну масу і залишаємо настоюватись", - розповів шеф-повар. 

Поліпшити самопочуття також допоможуть прохолодний душ, трав'яний чай і прогулянка на свіжому повітрі, каже невролог Наталя Зданевич, а ще від похмілля ефективний масаж.  

"Щоб простимулювати нервову систему, щоб почати нормально розуміти, що відбувається довкола, можна скористатись рекомендаціями по акупунктурним точкам. Це така найбільш відома точка, яка знаходиться між верхньою губою і носом, якщо натиснути на неї, людина відчуває біль, її треба промасажувати секунд 30 і це стимулюватиме нервову систему. Також є точка між великим і вказівним пальцем", - радить невролог.

Оговтавшись від похмілля, щоби наступне застілля далося легше, лікарі радять келихи підіймати не часто - перерви між випитим мусять бути хоча б із півгодини.

Нагадаємо, що раніше лікарі порадили, як правильно підготуватися до зимових холодів. Різка зміна температури – стрес для організму, а будь-який стрес – це удар по імунітету. Тому слід допомогти організму пережити цей період - одягатися тепло і комфортно.

Кореспондент ТСН Оксана Щербина

Повʼязані теми:

Наступна публікація