Дієтологи назвали 13 найкорисніших рибних консервів: ось чому їх потрібно обов’язково додати до щоденного раціону
У цих рибних консервах міститься дуже велика кількість поживних речовин, а тому експерти радять завжди мати їх у своєму раціоні.
Які рибні консерви найкращі / © unsplash.com
Консерви з риби — це продукти з високим вмістом поживних речовин, вони ідеально підходять як доповнення до страв чи повноцінне харчування. До того ж вони вважаються більш бюджетними, ніж свіжа риба. В них містяться омега-3 жирні кислоти, білки, вітаміни та мінерали, які покращують здоров’я і самопочуття.
Про те, які саме рибні консерви потрібно вживати, пише видання Health.
Які рибні консерви найкорисніші
Сардини — містять дуже велику кількість омега-3 жирних кислот, які допомагають у підтримці здоров’я серця і судин, зменшенні запалення. Також вони багаті на кальцій, а тому корисні для кісток, як і вітаміни В12 та D. На одну банку (100 г) — 22,6 г білка.
Оселедець — також містить корисні жири, які потрібні для здорової роботи серця і мозку. Продукт багатий на антиоксиданти, зокрема селен, який необхідний для вироблення гормонів щитоподібної залози, захисту від окисного ушкодження, синтезу ДНК. Він має багато білка і вітаміни D та В12.
Копчена риба — кіпер (копчений оселедець) має таку ж поживну користь для організму, як і консервований, у ньому багато омега-3 жирних кислот, а ще вітаміну D. На одну порцію (85 г) — 21 г білка.
Лосось — основна його користь полягає в тому, що він містить 13,8 мг вітаміну D на порцію, а це 100% від добової норми. Також він є чудовим джерелом омега-3 жирних кислот. На порцію (100 г) — 19 г білка.
Тріска — оскільки вона містить лише пісний білок (на порцію 85 г — 9 г білка і всього 89 калорій), її вважають чудовим варіантом під час дієти. Вона забезпечує стабільну втрату зайвої ваги.
Блакитний тунець — згідно з дослідженнями, у цій рибі більше білка, ніж в інших її видах. Також він містить триптофан і фенілаланін, а це амінокислоти, які вирізняються антидепресантними властивостями. Триптофан додатково потрібен для здоров’я імунної системи та правильної роботи серця.
Райдужна форель — володіє протираковими, антиоксидантними, антибактеріальними властивостями, а ще є чудовим джерелом корисних жирів. В ній багато вітамінів і мінералів. На одну порцію (85 г) — 17 г білка і всього 100 калорій.
Скумбрія — містить багато омега-3 жирних кислот, вітаміни В12 і D, які покращують артеріальний тиск, рівень холестерину і рівень тригліцеридів у сироватці (рівень жирів у крові). Багата на селен і білок.
Анчоуси — чудове джерело кальцію, багаті на омега-3 жирні кислоти. На одну порцію (57 г) містять 25% від добової норми потреби в залізі. Тому їх рекомендовано додавати до раціону людям з дефіцитом заліза.
Устриці — як й інші рибні консерви, багаті на омега-3 жирні кислоти, також містять селен, залізо, цинк. Вони допомагають підтримувати здоров’я серця, судин, імунну систему та потрібні для вироблення енергії.
Кальмари — багаті калієм, натрієм, фосфором, магнієм, цинком, мають водночас низький рівень жиру. Чудове джерело омега-3 жирних кислот. На одну порцію (85 г) — 13 г білка та всього 78 калорій.
М’ясо краба — багате на мінерали й вітаміни, які потрібні нашому організму. Воно містить понад 50% від добової потреби в селені в одній порції. Також одна порція (85 г) — 15 г білка і всього 1 г жиру. Це робить продукт дуже корисним за необхідності дотримуватися дієти.
Мідії — їх варто вживати, якщо потрібно підтримати здоровий обмін речовин, збільшити кількість еритроцитів, адже вони багаті на вітаміни групи В. У них міститься багато омега-3 жирних кислот і білка, тому вони корисні для здоров’я серцево-судинної системи, підтримують імунітет, збільшують рівень енергії.