Приготувати картоплю можна у безліч способів.
Здається, картопля — універсальний овоч. Її можна варити, смажити, запікати чи додавати до салатів. Від того, в якому вигляді вона приготована, залежить не лише її смак, але й користь.
Тож у якому вигляді картопля найбільш корисна — читайте у матеріалі ТСН.ua.
Фахівці з харчування радять споживати картоплю, зварену в мундирі. Саме тоді овоч зберігає максимум поживних речовин. Шкірка картоплі — це її захисний бар'єр, який утримує мікроелементи всередині плода. Якщо ж почистити овоч, то цих елементів залишиться значно менше. Крім того, шкірка містить багато клітковини. Якщо готувати картоплю в мундирі, то в ній залишиться більше вітамінів C і B, калію та магнію.
Запечена або приготовлена на грилі картопля буде мати низький глікемічний індекс — на відміну від пюре, наприклад.
Від частого смаження картоплі бажано відмовитися. В цій смачній і такій улюбленій багатьма страві майже немає вітамінів. Натомість глікемічний індекс, який впливає на рівень цукру в крові, буде високим. Власне, як і кількість калорій.
Варто зауважити, що найбільш корисна молода картопля. Вона містить мінерали, які необхідні організму. Що довше сира картопля лежить у холодильнику чи в підвалі, то менше в ній залишається мінералів.