Популярний напій виявився не таким вже й корисним: чому не можна додавати мед у чай

Популярний напій виявився не таким вже й корисним: чому не можна додавати мед у чай

Чому не можна класти мед у чай / Фото: Pexels

Мед – це натуральний продукт, який дуже корисний для нашого здоров'я. Проте популярне поєднання меду і чаю зовсім не таке корисне, як може здатися.

Більшість людей вважає, що мед може стати чудовою альтернативою цукру в чаї. Однак насправді додавання цього продукту до окропу може мати численні негативні наслідки.

Зокрема, варто звернути увагу на такі:

  • втрата корисних властивостей – коли мед нагрівається до певної температури, в ньому знищуються ферменти й вітаміни;
  • поява алергічних реакцій – у деяких людей може бути алергія на мед, а це може призвести до доволі серйозних наслідків;
  • змінюються смакові якості – мед вирізняється унікальним смаком, він може заглушити або взагалі змінити смак чаю;
  • має вплив на смаки – через гарячий чай змінюється і сам смак меду, через що продукт стає менш приємним до вживання.

Що можна додати до чаю замість меду, якщо ви не хочете кидати цукор? Найкращими альтернативами є стевія, безцукрові підсолоджувачі на основі ксиліту чи еритролу, кокосовий цукор або сироп агави.

Мед стане чудовим доповненням до багатьох страв, однак до гарячого чаю його краще все ж не додавати. Мед краще використовувати в холодному вигляді або класти вже в напій, який охолонув. Тоді всі його корисні властивості будуть збережені.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація