Що повинно входити в ідеальний сніданок: британський математик вивів формулу

Що повинно входити в ідеальний сніданок: британський математик вивів формулу

Який сніданок вважається ідеальним / Фото: Unsplash

Кулінари й дієтологи досі сперечаються про те, яким має бути ідеальний сніданок: білковим чи вуглеводним, важким чи легким, а може збалансованим. Але британський математик вирішив цю проблему, вивівши спеціальну формулу.

Як пишуть у виданні Daily Mail, викладач математики в Оксфордському університеті, доктор Том Кроуфорд зумів розрахувати формулу ідеального для здоров'я сніданку, використовуючи систему "шведського столу". Головною метою його дослідження було надати людині такий варіант страв на початок дня, щоб вона не переїла, отримала максимальну користь і не залишилася голодною.

Насамперед Кроуфорд впевнений, що починати свій день зі сніданку необхідно рівно о 08:17. Водночас він радить приготувати одразу дві тарілки з їжею. В першій мають бути:

  • 2 яйця;
  • один шматок хліба для тостів;
  • дві скибки бекона;
  • порція квасолі;
  • дві сосиски.

У другій тарілці:

  • дві порції фруктів;
  • дві скибки копченого лосося;
  • один йогурт;
  • один будь-який хлібобулочний виріб, як-от бейгл, булочка, круасан;
  • тарілка пластівців.

Після вживання першої тарілки потрібно зачекати 16 хвилин і лише після цього починати їсти другу. Закінчувати свій сніданок математик радить рівно 09:02.

Том Кроуфорд впевнений, що його формула допоможе розібратися, що і в якому порядку їсти за шведським столом.

Він наголосив, що існує шість ключових складників шведського столу, які включають кількість їжі та її тип, а також час початку й закінчення сніданку. Кожен інгредієнт, який він надав в своїй формулі, є оптимальним рішенням, але ці продукти сформовані на звичках середньостатистичного британця.

Свою формулу математик вирішив створити після того, як дізнався сумну статистику: більша частина британських гостей змушені відкладати свої плани на день через надто тяжкий сніданок, який змушує їх залишатися в готелі.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація