Вітамін А: дієтологиня назвала найкорисніші продукти для очей

Автор
Юлія АбрамоваЮлія Абрамова
Дата публікації
Перегляди
2247
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Вітамін А: дієтологиня назвала найкорисніші продукти для очей

Фото: pixabay.com

Вітамін А або ретинол - один із життєво необхідних організму.

Певні продукти майже нерозривно зв’язуються з певними поживними речовинами. Коли ви думаєте про їжу з вітаміном С, то це апельсини. Для збільшення калію більшість із нас обере банани. І якщо вас попросять назвати їжу з високим вмістом вітаміну А - це морква.

Дієтологиня Сара Гароне, яка ґрунтує свої поради лише на фактах доказової медицини, перелічила найкорисніші продукти для очей. Про це - у нашому матеріалі.

Вітамін А необхідний для здоров’я. Ця поживна речовина сприяє здоровому зору. Він також відіграє важливу роль у підтримці імунної та репродуктивної систем.

Звичайно, морква є чудовим джерелом вітаміну А. Пів склянки сирих овочів містить значні 510 мікрограмів. Це 57% рекомендованої добової норми (RDA) для чоловіків і 73% для жінок.

Ось список 7 найздоровіших продуктів для очей, які потрібно їсти просто зараз.

Яловича печінка

Яловича печінка є найкращим джерелом вітаміну А. Ягняча печінка та кров'янка також містять багато вітаміну А.

Печінка тріски

Як харчова добавка жир печінки тріски має низку переваг. Він насичений корисними для серця омега-3 жирними кислотами та вітаміном D, що підвищує імунітет. Це також дивовижне джерело вітаміну А - 4 080 мікрограмів на столову ложку.

Запечена картопля, краще батат

Батат - це простий, але смачний гарнір практично до будь-якої страви. І маючи 1100 мікрограмів вітаміну А на чашку, він однозначно перевершить сиру моркву. Просто обов’язково з’їжте батат зі шкіркою, щоб отримати повну кількість вітаміну А.

Гарбузове пюре

Гарбузові кекси, гарбузові смузі, гарбузові пироги - немає кінця смачним способам використання гарбузового пюре. Насолоджуючись цим улюбленим осіннім овочем, ви також поглинете багато вітаміну А. Кожна чашка містить 706 мікрограмів.

Жовтий кабачок

Бета-каротин, рослинна форма вітаміну А, дає багатьом овочам характерний червонувато-жовтий колір. Жовтий кабачок - не виняток! 200 г такого овоча дасть 1140 мікрограмів вітаміну А.

Осінь створена для того, щоб ми смакували кращими овочами, багатими на вітамін А. Тож поспішайте - готуйте корисні страви із осінніх овочів і зміцнюйте своє здоров'я.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Дата публікації
Перегляди
2247
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Наступна публікація