Лікарі рекомендують їсти огірки щодня: знижують артеріальний тиск, зміцнюють кістки

Лікарі рекомендують їсти огірки щодня: знижують артеріальний тиск, зміцнюють кістки

Як користь огірків / Фото: Freepik

Це дієтичний овоч, який насичує наш організм вологою, рослинною клітковиною, вітамінами й антиоксидантами.

Розповідаємо, яка користь огірків для здоров’я і чому лікарі рекомендують їсти їх щодня.

Які сім корисних властивостей огірків: навіщо їсти їх щодня

  • Підтримують здоров’я кісток. Огірки містять вітамін К, який зміцнює кісткову тканину і є будівельним матеріалом для неї. Один огірок містить до 40% добової норми вітаміну К для організму людини.
  • Освіжають дихання. Овоч містить фітохімічні речовини та воду, тому здатен забезпечити свіжість ротової порожнини. Оскільки доволі часто сухість у роті викликає неприємний запах, огірки завдяки воді у своєму складі вирішують цю проблему.
  • Знижують артеріальний тиск. 2017 року було проведено дослідження, в якому взяли участь люди похилого віку, які мали проблеми з тиском. Учасники експерименту кожного дня випивали сік з одного огірка, що допомогло їм унормувати високий кров’яний тиск.
  • Нівелюють ризик захворювання на діабет ІІ типу. Огірки мають низький глікемічний індекс, тому захищають організм від появи діабету ІІ типу. Але варто враховувати, що для тих, хто у групі ризику, буде корисним відмовитися від червоного м’яса та вуглеводів.
  • Зволоження організму. Щоб відновити водний баланс в організмі, можна їсти огірки, які здатні підвищити рівень зволоження та належне функціонування всіх систем нашого тіла, особливо у спеку.
  • Допомагають швидше схуднути. Завдяки вмісту води огірки дуже ситні, тому їх вживання забезпечить тривале насичення. Таким чином зменшиться споживання калорій, що посприяє швидшому схудненню.
  • Допоможуть уникнути закрепів. Овочі містять велику кількість рослинної клітковини та води, тому вони допомагають уникнути закрепів. Огірки можна додавати до салатів, заправлених оливковою олією, що збільшить їхню користь у рази.

Читайте також:

Розкрито неочевидну користь від вживання мойви: ця дрібна риба інколи краща за червону

Що буде з організмом, якщо пити каву щодня: користь напою вас неодмінно здивує

Який бур’ян здатен миттєво знизити артеріальний тиск і зняти втому: не поспішайте його викидати

Повʼязані теми:

Наступна публікація