"Люди шукають сенсацій": що кажуть науковці про магнітні бурі у жовтні

"Люди шукають сенсацій": що кажуть науковці про магнітні бурі у жовтні

Фото: Getty Images

Вплив магнітних бур на людину науково до кінця не доведений.

Інтернет рясніє прогнозами магнітних бур на цей тиждень. Їх нібито можуть відчувати і люди - у вигляді головного болю, запаморочення і стрибків тиску, і тварини.  У декого вони, мовляв, викликають млявість. На інших узагалі не впливають. Українські науковці визнають, що незначні збурення таки є, але вони не здатні викликати потужних бур.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Наразі, як кажуть науковці, збурення таки є. Але сонце нині малоактивне і на сильні бурі, як прогнозують у мережі, не чекають.

"Магнітні бурі сильніші відбуваються під час спалахів. Спалахи відбуваються, коли сонячна активність велика. Люди шукають сенсацій. Це невеличкі збурення. Давно вже не було сильних магнітних бур", - каже астрофізик головної обсерваторії НАН України Сергій Осипов.

Хоч сильних бур давно і не було, пацієнтів, які від них страждають, не бракує, каже лікарка-неврологиня Наталя Ребенок. Найчастіше звертаються літні люди і ті, хто має серцево-судинні хвороби або веде малорухомий спосіб життя.

Головний біль, запаморочення і стрибки тиску: що кажуть науковці про явище магнітних бурь

Головний біль, запаморочення і стрибки тиску: що кажуть науковці про явище магнітних бурь

Вплив магнітних бур на людину науково до кінця не доведений. Тому, якщо вам раптово стало зле або зненацька розболілася голова, не потрібно все це списувати на бурі. Порада і від лікарів, і від психологів однакова - більше часу проводити на свіжому повітрі, пити достатню кількість води і головне - не панікувати.

Повʼязані теми:

Наступна публікація