Міноборони хоче штрафувати військових за вживання алкоголю

Міноборони хоче штрафувати військових за вживання алкоголю

Фото: УНІАН

У Міноборони просять нардепів прийняти відповідний закон

В Україні за минулий рік у лавах ЗСУ померли або зазнали травм більше 120 військових через алкоголь. Такі дані озвучив заступник начальника відділу юридичного департаменту Міністерства оборони Володимир Панько, пише "УП".

Він зазначив, із 126 "жертв" алкоголю, 66 військовослужбовців померли або зазнали травм в зоні АТО.

Поміж тим, кількість порушень, скоєних військовими, також зросла. Якщо у 2014 році цей показник становив 701, то у минулому році – близько 9 тисяч.

Зважаючи на ситуацію, у Міноборони звернулися до Верховної Ради з проханням ухвалити законопроект №4210, який дозволить штрафувати військовослужбовців за адміністративні правопорушення, в тому числі скоєні у стані алкогольного сп'яніння.

Адже наразі, військових можна карати за вживання алкоголю під час служби лише утримуванням на гаупвахті.

Раніше, наприкінці березня у зоні АТО в Луганській області двоє військових забили до смерті свого побратима. Зазначається, що 34-річний мобілізований старший сержант Ігор Яцунда не порозумівся з двома іншими військовими, через що був побитий ними. Усі троє були під дією алкоголю.

Нагадаємо, із 1 квітня 2016 року підвищуються відпускні ціни на алкоголь. Таке рішення у середині березня ухвалив державний монополіст "Укрспирт". Здорожчання етилового спирту класу "Люкс" складе 18,75%. Як повідомили в прес-службі "Укрспирт", підвищення вартості пояснюється подорожчанням на 30% зерна, з якого він виготовляється, і на 16% - електроенергії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація