Названо гриби, які призупиняють процеси старіння: вони є справжнім еліксиром молодості

Ці гриби допоможуть надовго зберегти молодість, ясний розум і міцне здоров’я. Вони не лише корисні, а ще й дуже смачні та коштують значно дешевше, ніж екзотичні суперфуди.

Яка користь білих грибів для здоров'я

Яка користь білих грибів для здоров’я / © Unsplash

Йдеться про білі гриби, які мають купу важливих мікроелементів, що захищають організм від передчасного старіння та нейродегенеративних захворювань. Про це пише ресурс «РБК-Україна».

Чому білі гриби можна вважати їжею для молодості: які переваги продукту

Науковці з’ясували, що білі гриби мають унікальні властивості, які гальмують процеси старіння на клітинному рівні. Все завдяки двом потужним компонентам — ерготіонеїну та глутатіону. Ці антиоксиданти захищають клітини організму від руйнівної дії вільних радикалів, які провокують передчасне старіння шкіри, внутрішніх органів і сприяють розвитку хронічних захворювань.

Яка користь білих грибів:

  • Містять більше антиоксидантів, ніж інші суперфуди. Дослідження вчених доводять: вміст антиоксидантів у білих грибах — один з найвищих серед харчових продуктів. Регулярне вживання цих грибів допомагає зменшити окислювальний стрес, уповільнити процеси старіння, захистити клітини від ушкоджень.

  • Підтримують належну роботу мозку й захищають від вікових захворювань. Білі гриби здатні сповільнити погіршення когнітивних функцій. Ерготіонеїн позитивно впливає на стан нервової системи та знижує ризик нейродегенеративних захворювань, як-от хвороби Альцгеймера та Паркінсона.

  • Мають протизапальний ефект. Хронічне запалення — один з головних «двигунів» процесу старіння. Активні речовини в білих грибах мають сильну протизапальну дію, допомагаючи зменшити ризик серцево-судинних захворювань, полегшити стан у разі артриту та знизити рівень загального запалення в організмі.

  • Зміцнюють імунітет. Білі гриби містять потужну частку вітамінів групи В, селен, мідь і клітковину. Це ідеальна комбінація корисних мікроелементів для підтримки імунної системи й забезпечення організму енергією та витривалістю.

  • Доступність. На відміну від дорогих біологічних добавок чи продуктів, білі гриби легко знайти свіжими, сушеними та замороженими на ринках і в супермаркетах. До того ж вони зберігають усі свої корисні властивості в будь-якому вигляді.

Як найкраще вживати білі гриби

Цей продукт можна вважати універсальним, він ідеально смакуватиме в будь-якій страві. Наприклад, білі гриби можна:

  • додавати до супів, рагу, пасти, омлетів і запіканок;

  • обсмажувати з цибулею та часником і подавати як окрему страву;

  • готувати ароматне ризото чи різноманітні соуси.

Наступна публікація

Я дозволяю TSN.UA використовувати файли cookie