Розпал сезону ягід в Україні: як отримати найбільшу користь

Розпал сезону ягід в Україні: як отримати найбільшу користь

Фото: Pexels

Дієтологи рекомендують їсти ягоди свіжими.

В Україні розпал сезону ягід, які корисніші за екзотичні фрукти. Про це розповіли в ефірі "Сніданку з 1+1".

Мало хто знає, що шовковиця та вишня — модний суперфуд для спортсменів. "Вишню часто рекомендують в спортивній медицині для того, щоб зменшувати запалення після тренувань і підвищити свою ефективність", - каже дієтолог Ольга Безугла.

Шовковиця – багата на клітковину і лише 50 кілокалорій в 100 грамах. Вона потрібна для здоров’я судин і знижує ризик появи пухлин.

На ринках шовковицю вже продають за 35 гривень за півлітровий стакан, її сезон лише починається. Аби максимально збагатити організм вітамінами та корисними речовинами – їсти ягоди дієтологи рекомендують свіжими.

"Ягоди є прекрасним продуктом для нашого здоров’я. Тому що вони є джерелом накопичення тієї необхідної кількості корисних і необхідних елементів і речовин, які ми не можемо самостійно синтезувати", - додала дієтолог.

Суниця здатна покращити процес травлення, добре впливає на стан шкіри. Чорниця допоможе зберегти зір.

А порічки і чорна смородина – це джерело здоров’я волосся, шкіри та імунної системи. Полуниця уповільнює процеси старіння. Вишні мають протизапальну дію і можуть зменшувати больовий синдром.

"З точки зору генетики найбільша користь у тих фруктів і ягід, які ростуть на нашій території і є сезонними", – пояснює Безугла.

Якщо ви не вирощуєте ягоди, а купуєте, то обов’язково мийте їх перед вживанням. Також дієтологи рекомендують їсти ягоди в першій половині дня, так краще засвоїться.

Щоб ароматний шматочок літа зберіг свої корисні властивості аж до зими - ягоди краще сушити чи заморожувати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що дешева черешня заполонила ринки України: як обрати та скільки їсти.

Смачні суперфуди з ринку: сезон ягід в Україні в розпалі

Смачні суперфуди з ринку: сезон ягід в Україні в розпалі

Повʼязані теми:

Наступна публікація