Щорічно від ускладнень грипу у світі помирає 650 тисяч осіб

Щорічно від ускладнень грипу у світі помирає 650 тисяч осіб

Фото: pixabay.com

Таку невтішну статистику надала ВОЗ.

Щорічно грип забирає життя 650 тисяч осіб в усьому світі, йдеться у доповіді Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Зазначається, що ще десять років тому цей показник становив від 200 до 500 тисяч осіб. Але нові дослідження та більш широкий аналіз інформації дозволив отримати нову цифру.

Частіше за все жертвами хвороби та ускладнень стають люди, яким вже виповнилося 75 років, а також жителі найбідніших регіонів планети.

Найбільшу кількість померлих зафіксовано серед жителів Африки на південь від Сахари, Близького Сходу та Південно-Східної Азії.

Організація закликає усіх більш відповідально ставитися до свого здоров’я та вакцинуватися від грипу. Зокрема це стосується людей літнього віку, вагітних та представників медичних професій.

Нагадаємо, минулого тижня (4-10 грудня) у Дніпропетровській області зафіксували перевищення кількості хворих на грип та застуду на 1.4%. Про це повідомив Центр з контролю та моніторингу захворювань міністерства охорони здоров'я України. Також збільшується кількість хворих і в інших областях країни. Найбільший спалах хвороби медики прогнозують на кінець грудня - початок січня 2018 року.

Пік захворюваності на грип прогнозують на кінець грудня, початок січня

Пік захворюваності на грип прогнозують на кінець грудня, початок січня

Повʼязані теми:

Наступна публікація