Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Сира чи маринована риба може бути джерелом зараження солітером

В китайському Гуанчжоу чоловік прийшов до лікарні із скаргами на болі в животі і свербіж шкіри. До жаху китайця, рентген-знімки показали, що все його тіло було заражене солітером. Лікарі прийшли до висновку, що він заразився хробаками-паразитами після вживання сашимі.

Дослідження показали, що вживання в їжу сирої або недовареної риби може призвести до цілого ряду паразитарних інфекцій.

Зараження солітером виникає після проковтування личинок Diphyllobothrium, знайдених в прісноводній рибі, таких як лосось, хоча мариновані і копчені риби також можуть передавати хробаків.

Випадки зараження поширюються не тільки в бідних країнах світу, але і в більш розвинутих. Канадські лікарі вважають, що це пов'язано зі зростаючою популярністю суші.

Автор дослідження Ненсі Крейг писала, що не тільки японські суші та сашимі можуть бути джерелом зараження солітером, але і взагалі будь-які страви з сирої чи маринованої риби.

Доктор Інь з лікарні в Гуанчжоу, в якій лікувався інфікований китаєць, повідомив, що вживання сирої їжі, забрудненої яйцями стрічкових хробаків, в кінцевому рахунку може призвести до цистицеркозу, коли дорослі черви входять у кров людини. Цей тип інфекції є небезпечним для життя, як тільки він досягає мозку. 

Нагадаємо, українцям продають смердючі суші з волоссям, кишковою паличкою і аскаридами.

ВідеоДієтологи радять вживати суші не частіше двох разів на тиждень

 

Залиште свій коментар

Вибір редакції