У партії "Слуга народу" назвали дату першого засідання нової Ради

У партії "Слуга народу" назвали дату першого засідання нової Ради

Фото: УНІАН

Члени політисили хочуть зібрати парламентарів у знакову дату.

Лідер виборів до парламенту за результатами екзитполів -  партія "Слуга народу" -  хоче провести перше засідання нового скликання Верховної Ради у День незалежності – 24 серпня. Про це заявив лідер штабу партії Олександр Корнієнко.

У політсилі цю дату називають символічною.

"Ми говорили попередньо, що хочемо провести засідання в серпні. Ми говорили і я особисто говорив, що День незалежності - красива, символічна дата", - наводять його слова "Українські новини".

Корнієнко додав, що саме цю дату пропонували різни члени партії.

"Я не виключаю (засідання 24 серпня – Ред.), я навпаки за це. Ми на День конституції проводили навчальний семінар для наших списочників ... Державні свята треба святкувати по-новому", - підкреслив лідер штабу.

Дивіться результати виборів парлменту за даними екзитполів в інфографіці ТСН.ua. 

Фото: ТСН.ua

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. Причиною їхнього проведення стало те, що на інавгурації президент України Володимир Зеленський заявив, що розпускає Раду XVIII скликання через формальну відсутність коаліції від 2016 року.

Згідно з даними головних екзитполів, на виборах перемогу здобула партія "Слуга народу". Вона набирає трохи більше 44%. Також до парламенту проходять "Опозиційна платформа – За життя" (понад 12%), "Європейська Солідарність" (понад 8%), "Батьківщина" (близько 7,5%) та "Голос" (близько 6%). На межі статистичної похибки перебуває також і партія "Сила і честь".

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Результати виборів до Ради
Наступна публікація