Вчені довели, що хатня робота шкодить жіночому здоров'ю

Вчені довели, що хатня робота шкодить жіночому здоров'ю

Виконання домашніх обов'язків призводить до перманентного стресу

"безпечним" домашнім обов'язкам вчені віднесли тільки турботу про дітей і тварин.

Утримання домашнього господарства негативно впливає на жіноче здоров'я.

Вчені з США прийшли до висновку, що найбільше від навантажень страждає серцево-судинна система жіночого організму.

Дослідники провели опитування понад 100 чоловіків і жінок, які ходять на роботу, і з'ясували, що ті з них, хто додатково взяв на себе клопоти з оплати рахунків, закупівлі продуктів, прибирання приміщень, набагато частіше страждають від підвищеного артеріального тиску. Багато в чому це пов'язано з тим, що таким людям просто не залишається часу на те, щоб відпочити і зайнятися собою. Це призводить до серйозного емоційного навантаження, яке виливається у стреси та депресії.

Головними джерелами підвищення артеріального тиску визнані прибирання, приготування їжі та обов'язок робити регулярні закупівлі. Всі ці регулярні заняття призводять до перманентного стресу, пов'язаного з постійним тиском відповідальності та бажанням якомога краще виконувати свої обов'язки.

В меншій мірі впливають на здоров'я: оплата комунальних рахунків, ремонт автомобіля, а також планування сімейного бюджету. Що пов'язують з тим фактом, що ці проблеми найчастіше очікувані та нерідко вирішуються спільно.

До "безпечних" домашніх обов'язків вчені віднесли тільки турботу про дітей і тварин.

Нагадаємо, лікарі порадили жінкам не носити високі підбори довше трьох годин на день. Запасну пару на низьких підборах можна носити з собою.

Повʼязані теми:

Наступна публікація