Вчені розвінчали міф про те, що вакцина від кору та краснухи викликає аутизм

Вчені розвінчали міф про те, що вакцина від кору та краснухи викликає аутизм

Фото: pixabay.com

Дослідження 657 461 дитини не виявило зв'язку між вакцинами і аутизмом.

Данські вчені з Statens Serum Institut дійшли до висновку, що вакцинація не збільшує ризик розвитку аутизму у дітей. Для дослідження були зібрані дані про 657 461 дитину, народжену в період від 1999 до 2010 року. З цих дітей діагноз аутизму був у 6517 малюків.

Про це йдеться в матеріалі The Independent.

Андрес Хвіїд, вчений який брав безпосередню участь в дослідженнях запевняє, що справжні противники вакцинації просто ігнорують результати наукових досліджень. Вони пропускають доводи повз вуха і далі наполягають на своєму.

"Аутизм проявлявся у вакцинованих дітей з тією ж частотою, з якою виявлявся серед 31 619 дітей, які не отримали вакцину. Тому можна зробити висновок, що вакцинація не збільшує ризик розвитку аутизму", – переконує Хвіїд.

Тим часом науковці відзначили, що відмова від комбінованої вакцини проти кору, епідемічного паротиту та краснухи може стати головною загрозою людства 2019 року. Так, минулого року кількість випадків захворювання на кір зросла втричі до 82 596. 72 людини померли від цієї інфекції.

Нагадаємо, за підрахунками ЮНІСЕФ Україна очолила десятку країн, де 2018 року було зареєстровано найбільшу кількість випадків захворювання на кір. За даними організації, минулоріч 98 країн світу повідомили, що кількість зафіксованих випадків кору у них була більшою, ніж 2017 року.

Так, в Україні сталося 30,338 тис. нових випадків захворювання на кір. На другому місці - Філіппіни (13,192 тис.), завершує трійку лідерів Бразилія (10,262 тис.).

ТОП-5 міфів про вакцинацію та їхнє розвінчання

ТОП-5 міфів про вакцинацію та їхнє розвінчання

Повʼязані теми:

Наступна публікація