Все те, що ви так любите: які продукти можуть викликати онкозахворювання

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Фахівці наголошують, що здорова дієта значно знижує можливість виникнення страшних хвороб.

Французькі вчені заявили про ймовірний зв'язок між максимально обробленою їжею та виникненням онкозахворювань.

Такі продукти як тістечка, нагетси та масмаркетовий хліб вони визначили як "ультраоброблені", пише BBC.

До дослідження було залучено 105 тисяч людей. Його висновки коментують з обережністю, однак здорова дієта, наголошують фахівці, буде найкращим вибором для довгого і повноцінного життя.

Що вважається ультраобробленими продуктами:

- Пакетовані хліб та булочки масового виробництва
- Солодкі і пряні снеки, зокрема, чипси
- Шоколадні батончики та загалом солодощі

солодощі, шоколад, цукерка
pixabay.com
Солодощі варто споживати з обережністю

- Солодкі безалкогольні та підсолоджені напої
- Мітболи, рибні чи курячі нагетси
- Локшина й супи швидкого приготування
- Заморожені продукти й готові страви з довгим терміном зберігання
- Продукти харчування, головними інгредієнтами котрих є цукор, олія та інші жири

котлети
pixabay.com
Не налягайте на котлети

Зазначається, що на основі дослідження не можна стверджувати, ніби ультраперероблені продукти є причиною раку. Існують також інші фактори, оскільки люди, які їли багато такої їжі, мали й інші звички, пов'язані з ризиком виникнення раку. Наприклад, вони курили, не були надто активними фізично, вживали оральні контрацептиви й загалом споживали більше калорій.

Висновки учених є сигналом попередженя, що людям варто переходити на здорову дієту, однак вони не повинні турбуватися через кожне тістечко, якщо вживають багато фруктів, овочів та клітковини.

Раніше було оприлюднене дослідження, згідно з яким на виникнення раку може впливати вживання таких продуктів як ковбасні вироби та грильована їжа.

Залиште свій коментар

Вибір редакції