Як краще проводити вихідні. Поради від Супрун

Як краще проводити вихідні. Поради від Супрун

Фото: Reuters

Прогулянки на свіжому повітрі допомагають зменшити рівень стресу.

Вихідні – ідеальний час для того, щоб провести їх з рідними на природі, тому забудьте про торгові центри й вирушайте до найближчого парку, а краще – лісу за містом. У цьому переконана в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

За її словами, достатньо буде 30-хвилинної прогулянки в парку для того, щоб покращити психічне здоров'я та настрій.

"Терапія природою має позитивний вплив на здоров‘я. Прогулянки на свіжому повітрі допомагають зменшити рівень стресу та подолати тривожність. Це відбувається через зниження в організмі рівня гормонів стресу - адреналіну та кортизолу. Крім того, мозок стимулює вироблення ендорфінів - природного знеболювального для нашого організму, що також покращує настрій", - впевнена Супрун.

Якщо потрібно відволіктись від метушні - прогулянка в зелених насадженнях буде вдалим рішенням.

"Свіже повітря, тиша та багато зелені сприяють зниженню тиску та позитивним чином впливають на певні ділянки мозку (наприклад, префронтальний кортекс), що пов‘язані з ризиком виникнення психічних захворювань. Як результат - ми менше зосереджуємо увагу на тривожних думках та можемо краще налаштувати себе на гарний настрій", -  пише очільниця МОЗ.

Раніше виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун розповіла, що здоровий спосіб життя може значно покращити здоров‘я та вберегти від багатьох небезпечних хвороб, та дала кілька порад, які можуть допомогти на шляху до правильного стилю життя.

Чи їдять українці морозиво при болі в горлі, як радить Уляна Супрун

Чи їдять українці морозиво при болі в горлі, як радить Уляна Супрун

Повʼязані теми:

Наступна публікація