Як обрати морозиво та не отруїтися. Основні правила

Як обрати морозиво та не отруїтися. Основні правила

Фото: Pexels

Експерт назвав критерії вибору прохолодного смаколика.

Влітку люди споживають багато морозива, але потрібно знати основні правила, щоб обрати максимально безпечний та корисний продукт. "Сніданок з 1+1" дізнавався, як це зробити.

Морозиво робить нас щасливішими, але часом ми не знаємо, що їмо насправді.

"М'які сорти морозива. Їхня основна небезпека - вода. Склянки і вода. Якщо вода брудна - це гепатит А! А ще прострочення, повторне замороження чи суцільна пальмова олія", - розповідає виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов.

Не менш небезпечне протерміноване морозиво. Тому завжди потрібно дивитися термін придатності.

Окрім таких основних правил, треба пам'ятати і про три державні стандарти для морозива: ДСТУ 4733 – морозиво найбільш натуральне, до складу заборонено додавати рослинні жири, 4734 - морозиво плодово-ягідне та 4735 – морозиво у яке додають пальмову та кокосову олії.

З них найбільш безпечне 4733. "Це морозиво буде досить щільне, смачне, мати такий досить неповторний смак", - запевняє Несміянов.

У супермаркетах такого небагато. Переважає морозиво ДСТУ 4735 - з рослинними оліями. Саме воно часто містить пальмову олію. "Це хімічно створена молекула, яку організм не може перетравити", - розповідає дієтолог.

Однак, отруїтися можна навіть дорогим "Пломбіром", якщо воно деформоване. "Якщо морозиво втратило форму, то це говорить про те, що були перепади температур і це може призвести до харчового отруєння", - пояснює експерт.

Найкраще готувати морозиво вдома, або ж купувати на вагу в кондитерських. А щоб морозиво приносило лише задоволення, потрібно обирати його правильно, а їсти в міру - дорослі - не більше 100 грамів на день, а діти - до 50.

Нагадаємо, 3 червня повідомлялося, що в Україні збільшилося виробництво морозива. За три місяці цього року виробники виготовили 62 тисячі тонн цього десерту, що на 20% більше порівняно з 2018 роком.

Як правильно обрати морозиво у спеку та чим нехтують продавці

Як правильно обрати морозиво у спеку та чим нехтують продавці

Повʼязані теми:

Наступна публікація