Як пережити понеділок: топ-9 помилок початку робочого дня

Як пережити понеділок: топ-9 помилок початку робочого дня

Фото: Pexels

Поради, які допоможуть не потрапити в пастку втоми та з легкістю провести весь робочий день.

Понеділок, а враження ніби вже кінець тижня. Виявляється, є способи таке неприємне відчуття зменшити. Варто лише уникати типових помилок, які так часто роблять люди протягом перших десяти хвилин робочого дня. Про це повідомляє видання Business insider, а "Сніданок з 1+1" підготував топ-9 помилок початку робочого дня.

1. Запізнення

Найпростіший спосіб буквально знищити як продуктивність, так і репутацію – спізнитися. Керівники побачать у вас менш сумлінного працівника, навіть якщо ви з роботи підете пізніше. Тому важливо якомога швидше дістатися до офісу. 

2. Ігнорування колег

Привітайтеся з колегами та обміняйтеся останніми новинами. У такий спосіб ви зможете зберегти з ними приємні стосунки,  інакше, кажуть психологи, продуктивність буде нижчою.

3. Перерва на каву

Не поспішайте одразу пити каву. Дослідження показали, що найкращий час для цього напою – після 9:30. Саме тоді гормон стресу кортизол знизиться, і кофеїн не завадить організму і не викликатиме залежності.

4. Відповідати на кожен лист електронної пошти

Не варто одразу ж занурюватися в купу повідомлень, що прийшли за вихідні. Поділіть їх на важливі,  і на ті, що можна прочитати пізніше.

5. Починати день з ділових зустрічей 

Ранкові робочі зустрічі негативно впливають на подальшу енергію.Ранок присвятіть завданням, що вимагають зосередження та концентрації. А ділові переговори проведіть за кілька годин опісля.

6. Відсутність планування

Переконайтеся, що маєте чіткий план робочого дня. Запишіть у планувальнику чи в улюбленому блокноті обов’язкові завдання. А менш актуальні задачі вирішіть пізніше.

7. Лишати складне на потім

Не відкладайте важкі завдання на потім. Дослідження показали, на початку дня енергії набагато більше, тож беріться за них саме зранку.

8. Робити все одночасно

Не хапайтеся за все одночасно. Навіть якщо здається, що енергії й часу на це вистачить. Головне правило - одне завдання за один раз.

9. Зосередження на негативі

Зіпсували настрій в транспорті? Чи посварилися з кимось із близьких? Навчіться ховати негативні емоції. Інакше продуктивність буде низькою, кажуть психологи. 

Нагадаємо, раніше "Сніданок" назвав 5 причин цілуватися щодня.

ТОП-9 помилок початку робочого дня

ТОП-9 помилок початку робочого дня

Повʼязані теми:

Наступна публікація