Як правильно пити на Новий рік, щоб не було страшного похмілля

Як правильно пити на Новий рік, щоб не було страшного похмілля

Ні в якому разі не можна закушувати помідорами і сиром. / Фото: ТСН.ua

Експерти радять до п'янки з'їсти масла і випити 50 грам горілки.

Щоб не впасти обличчям в салат під час Новорічного застілля і на ранок почуватися, як свіжий огірочок експерти радять з'їсти ложку масла або трошки жирної риби.

Як пише "Сегодня", жирна їжа змушує алкоголь повільніше всмоктуватися в шлунку. Головне не з'їсти багато, інакше в шлунку почнеться процес бродіння. А це в свою чергу загрожує отруєнням.

Варто добре поїсти за 4 години до п'янки. Інакше можна впитися першою ж чаркою. Крім того фахівці радять підготувати організм, випивши за 2 години до застілля 50 грамів горілки чи 100 грамів чогось слабшого.

Під час самого застілля на Новий Рік шанувальникам горілочки радять закусувати солоними огірками, лимоном з цукром чи квашаною капустою.

Але ні в якому разі не можна заїдати чарку помідорами, виноградом, сиром, петрушкою чи яблуками. Отруєння з такою закуссю гарантоване. Краще вже занюхати скибкою чорного хліба чи заїсти свіжою капустою.

На ранок експерти не радять валятися в ліжку зі слідами вчораншнього "перебору" на обличчі.

Якщо вже так сталося, що зранку тяжко, краще пройтися на вулиці, або навіть пробігтися. Фізични навантаження прискорюють метаболізм і виводять алкоголь з організму.

Експерти також радять сходити в контрасний душ – це освіжає. Варто з'сти 1 чи 2 банани для поповнення калію в організмі для нормальної роботи серця і нирок.

А також можна "бахнути" залпом коктель "Кривава мері". Але без горілки. Це врятує від зневоднення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація