Забудьте про губку та не підставляйте обличчя під воду: топ-5 помилок під час приймання душу

Забудьте про губку та не підставляйте обличчя під воду: топ-5 помилок під час приймання душу

Фото: Associated Press

Виявляється, є чимало помилок, яких ми припускаємося, коли приймаємо душ.

Американські науковці розповіли про найпоширеніші помилки, яких ми допускаємо під час приймання душу. "Сніданок з 1+1" зібрав топ-5 основних помилок.

Перша - митися часто та довго.

Виявляється, щоденним миттям ми позбавляємо шкіру захисного шару бактерій, що борються з інфекціями. А тривалий контакт із водою робить шкіру більш сухою та подразненою. Американські науковці певні, регулярно треба мити лише зону тіла нижче пояса. Та не затримуватися у воді більше ніж на 20 хвилин.

Друга помилка – завжди користуватися милом.

Воно, як і вода, позбавляє шкіру природнього захисту та може призвести до екземи. Натомість, регулярно мити руки з милом треба під час сезонів грипу та інфекцій.

Третя – користуватися губкою для тіла.

У теплому вологому середовищі губка - розплідник для бактерій. Ті своєю чергою можуть потрапити у подряпини та спричинити запалення. Щоб цього уникнути, змінюйте губки кожні 2 місяці та ретельно висушуйте їх щоразу після використання. Також, щоб позбутися бактерій, можна спробувати випрати губку у пральній машинці, або потримати у розчині води з оцтом.

Четверта помилка у прийманні душу – мити голову занадто гарячою водою.

Деяким жінкам здається, що це ретельніше очистить волосся, а насправді гаряча вода активує сальну залозу. Відтак невдовзі після миття волосся стає жирним та має неохайний вигляд.

І п’ята помилка – підставляти обличчя під душ.

Виявляється, тиск води, особливо гарячої, може збільшити видимість капілярів на обличчі. Й до того ж призвести до пересушення шкіри. Тож, краще умиватися, хлюпаючи на обличчя водою з-під крану.

Нагадаємо, раніше "Сніданок" розповів топ-9 помилок початку робочого дня.

Бруд, таргани і бездушний персонал: як зустрічають пацієнтів дитячої лікарні

Бруд, таргани і бездушний персонал: як зустрічають пацієнтів дитячої лікарні

Повʼязані теми:

Наступна публікація