Результат перевершив будь-які сподівання. Розкішний потяг, що зрушив з колій 10 жовтня, складався з чотирьох спальних вагонів, двох багажних та вагона-ресторана. Стіни купе були декоровані дорогоцінними сортами дерева, вікна – обрамлені оксамитовими шторами, а люстри – виготовлені з дзвінкого прозорого кришталю. Вагон-ресторан частував пасажирів устрицями, супом з італійською пастою, тюрбо з зеленим соусом, шоколадним пудингом тощо.
"Білосніжні скатертини та серветки, кокетливо та артистично складені офіціантами – сомельє, блискучі келихи, червоне та біле вино, графини з кришталево чистою водою та срібні капсули пляшок з шампанським – все це засліплювало своїм блиском публіку", – писав гість, якого запросили на відкриття, – журналіст Генрі Оппер де Бловіц.
Відстань у 2 тисячі кілометрів потяг з Парижа до Відня подолав трохи більше ніж за добу.