Кришити величезну каструлю салату з овочів, зеленого горошку, вареної ковбаси, яєць і майонезу - програма мінімум новорічних приготувань чи не кожної родини.
Звичайно ж, це справа смаку, але ми пропонуємо альтернативний варіант - без "Лікарської" ковбаси. Наш варіант без ракових шийок і рябчиків, як у первинному рецепті салату, але, на нашу суб'єктивну думку, він найправильніший.
Яловичину потрібно помити і відварити. Якщо під час варіння у воду додати сіль, спеції і лавровий лист, то бульйон можна сміливо використовувати для інших страв або заморозити у формочках для льоду до кращих часів.
Неочищену картоплю і яйця також варимо до готовності. Поки м'ясо і овочі охолоджуються, маринуємо цибулю. Її потрібно дрібно нарізати, залити гарячою водою і додати чайну ложку винного оцту, дрібку солі і перцю.
Остигле м'ясо, почищені картоплю і яйця нарізаємо кубиками. Так само робимо і з хрусткими огірочками. Цибулю виймаємо з маринаду і теж додаємо її до інших інгредієнтів.
Для приготування майонезу жовтки виливаємо в ємність і збиваємо блендером. Поступово додаємо туди олію і продовжуємо чаклувати з блендером, поки майонез не загусне. Після цього до соусу додаємо лимонний сік, винний оцет, гірчицю, сіль і перець за смаком.
Заправляємо домашнім (або купленим в магазині) майонезом салат і ставимо на годину в холодильник. Подавати "правильний олів'є" можна у великій салатниці або ж порційно, "уклавши" красиво по тарілках за допомогою спеціальної формочки.