Простий яблучний сирник

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Цей десерт — чудовий спосіб використати підів'ялі яблука, які вже не дуже хочеться їсти.

Цей яблучний сирник, напевно, один із найкорисніших десертів, якщо так взагалі можна сказати про десерт. А також це чудовий спосіб використати підів'ялі яблука, які вже не дуже хочеться їсти.

Готувати цей десерт дуже просто, адже приготування практично не відрізняється від звичайного сирника. Дуже важливо добре перетерти сир, бо чим краще це зробити, тим ніжнішою і делікатнішою буде випічка. Щоб яблука не темніли і їх не довелося збризкувати підкисленою водою чи лимонним соком — раджу чистити і натирати їх вже безпосередньо перед додаванням в сирну масу. Природньої кислоти домашнього сиру та самих яблук у сирнику вже і так достатньо. 

Цей сирник практично не підіймається, навіть навпаки — трохи осідає під час випікання. Я збиваю яєчні білки окремо — це додає якусь пористість страві, але аж ніяк не об'єм. Яблука дуже обтяжують сирну масу, тому, щоб її могли втримати білки, за бажанням можете білки додавати відразу з жовтками.

Інгредієнти:

  • 150 г цукру;
  • 80 г вершкового масла, кімнатної температури;
  • 3 яйця, білки відокремити від жовтків;
  • 600 г домашнього сиру;
  • 500 г яблук, чищених, тертих на великій тертці (вага вказана вже чищених та тертих яблук);
  • 50 г манної крупи;
  • 100 г родзинок;
  • кориця і цукрова пудра для посипання.

Приготування покроково:

1) Сир змолоти на м'ясорубці або перетерти через сито 3 рази. Родзинки залити окропом і залишити на 30 хвилин.

Сирник, десерт, для блогів_1
picantecooking.com

2) Духовку розігріти до 160ᵒС.

3) Масло збити з цукром до пухкої консистенції. Продовжуючи збивати — додати по одному жовтку.

Сирник, десерт, для блогів_2
picantecooking.com

4) Ввести в масу сир і манну крупу, знову добре збити все разом.

Сирник, десерт, для блогів_3
picantecooking.com

5) Додати відціджені родзинки і яблука. Добре перемішати. Білки збити в міцну піну і додати до сирної маси. Акуратно перемішати до повного розподілу білків.

6) Дно жаротривкої форми застелити пергаментом і змастити тонким шаром вершкового масла.

Сирник, десерт, для блогів_4
picantecooking.com

Викласти сирну масу в підготовлену форму і поставити в розігріту духовку.

Сирник, десерт, для блогів_5
picantecooking.com

7) Пекти сирник 1 годину 20-30 хвилин, поверхня повинна добре схопитися, а центр залишатися злегка вологим. Вимкнути духовку і відкрити дверцята. Залишити так до повного охолодження.

Сирник, десерт, для блогів_6
picantecooking.com

Подавати яблучний сирник в охолодженому вигляді.

Сирник, десерт, для блогів_7
picantecooking.com

Смачного!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Залиште свій коментар

Вибір редакції