Мистецтво читати: в Києві проходить VII Книжковий Арсенал Пресреліз

Мистецтво читати: в Києві проходить VII Книжковий Арсенал

У ці дні в Києві проходить VII Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал", на якому свої новинки представляють понад 150 видавництв.

Авторські презентації, тематичні майстер-класи, автограф-сесії, перфоманси, лекції та дискусії – лише мала частина великої програми фестивалю, розрахованої на 5 днів.

Традиційно "Книжковий Арсенал" об'єднує літературу і мистецтво. Крім книжкових новинок, гості фестивалю мають можливість познайомитися з візуальними проектами і виставками, а також музичними роботами в жанрі сучасної електронної музики.

На відкритті фестивалю серед інших почесних гостей були присутні міністр культури України Євген Нищук, а також міністр освіти і науки Лілія Гриневич, яка привітала всіх присутніх і зазначила, що українська книга з року в рік розквітає – це особливо добре помітно завдяки "Книжковому Арсеналу". У свою чергу Євген Нищук висловив упевненість в тому, що у держави і нації, які читають, ­– велике майбутнє.

По завершенню офіційної частини учасників і гостей заходу привітав ексклюзивний партнер фестивалю – торгова марка "Inkerman".

"Підтримка великих культурних проектів для нас є одним з пріоритетних напрямів, – розповів Генеральний директор "Торгового дому "Інкерман" Дмитро Гололобов. – Для нас важливо, що через підтримку таких проектів ми маємо можливість долучитися і стати частиною процесу розвитку української культури. Як відомо з історії, саме виноробство і мистецтво були ключовими маркерами розвитку суспільства. І донині, мабуть, складно знайти дві інші категорії, які б так тісно і органічно перепліталися між собою. Ось чому відродження культури споживання вина – важлива складова нашої місії. Вином, як і хорошою книгою, треба вміти насолоджуватися".  

 

Гості фестивалю погодилися з цією думкою: "Кожне вино – це немов подорож у світ нових відчуттів, – зазначила українська поетеса Євгенія Чуприна. – Я розумію людей, які полюють на нові вина, а так – і на нові відчуття".

VII Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" триватиме до 21 травня.

Наступна публікація