Допоможіть одужати 5-річному Макару

Допоможіть одужати 5-річному Макару

Хлопчику потрібна дорога реабілітація

5-річний Стецюк Макар - дитина-інвалід із дитинства, з діагнозом ДЦП, спастична диплегія, рухові порушення ІІІ рівня за класифікацією GMFCS.

"На жаль, пологи були дуже складними, і Макар отримав сильну травму. Коли він народився, вже не дихав, не кричав і не рухався, перебував у стані тяжкої асфіксії, що призвело до набряку мозку", - розповідає мама дитини.

З цього часу почалася боротьба за повноцінне життя Макара. Вона не була даремною - Макар уже вміє перевертатися, повзати по-пластунськи, ставати на обидві руки і ноги одночасно, сідати, вставати біля опори, стояти біля опори тримаючись ручками, покращилася робота рук, він може брати іграшки та гратися ними, робить спроби самостійно їсти. Почав говорити окремі слова. Та треба рухатися далі.

"Лікарі нам рекомендують проходити регулярні курси реабілітації кожні два-три місяці, оскільки Макар, на їхню думку, дуже перспективна дитина і він зможе самостійно ходити. Тільки треба постійно займатися і чим швидше, в ранньому віці, він отримає кваліфіковану допомогу, тим більші та кращі будуть результати нашої праці", - каже мама хлопчика.

На лікування потрібно більше 20 тисяч гривень, а це для малозабезпеченої родини дуже великі кошти, тому вони звертаються по допомогу.

Реквізити для допомоги:

Карта ПриватБанку 5211 5374 5271 1695

Мокієнко Ірина Михайлівна

http://vk.com/club61676218

Повʼязані теми:

Наступна публікація