Молдова стане спостерігачем в ЄврАзЕС

Молдова стане спостерігачем в ЄврАзЕС

Фото: Reuters

Раніше молдавський президент Додон пообіцяв Путіну розірвати угоду з ЄС.

Президенти країн Євразійського економічного союзу (Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан і РФ) погодилися надати Молдові статус спостерігача.

Про це повідомив президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв на засіданні Вищої Євразійської економічної ради в Бішкеку, передає УНІАН.

"Ми розглядали у вузькому колі звернення Республіки Молдова про надання статусу держави-спостерігача при Євразійському економічному союзі. І вищий Євразійський економічний союз у вузькому колі ухвалив рішення: вітати і підтримати намір Республіки Молдова про отримання статусу держави-спостерігача при Євразійському економічному союзі", - сказав Атамбаєв.

На засіданні присутні глави Росії, Білорусі, Казахстану, Вірменії, Киргизстану. Зокрема, Володимир Путін, Олександр Лукашенко, Нурсултан Назарбаєв, Серж Саргсян і Алмазбек Атамбаєв.

Також у засіданні бере участь президент Молдови Ігор Додон.

Нагадаємо, раніше Додон підписав Меморандум про співпрацю з Євразійською економічною комісією. Підписання документа відбулося в рамках Міжнародного форуму "Євразійський економічний союз – Республіка Молдова", який стартував сьогодні в Кишиневі.

Своєю чергою, прем'єр-міністр країни Павел Філіп заявив на прес-конференції, що меморандум про співпрацю з Євразійським економічним союзом не має юридичної сили. 

Раніше Додон під час переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним висловив бажання анулювати Угоду про асоціацію Молдови з Євросоюзом. Він вважає, що жодних результатів ні в економіці, ні в інших секторах угода не дала. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація