Росія обурена новими санкціями США - Лавров

Росія обурена новими санкціями США - Лавров

Фото: Reuters

Міністр провів телефонну розмову з державним секретарем США Керрі.

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров висловив обурення новими санкціми США.

Про це повідомило МЗС Росії.

Зокрема, сьогодня, 7 вересня, відбулася телефонна розмова Лаврова з державним секретарем США Джоном Керрі.

"Російський міністр висловив обурення новими санціонними нападами США проти Росії під приводом української кризи. Було підкреслено, що нормальна співпраця, у тому числі з урегулювання регіональних конфліктів, про сприяння якої нас постійно просить у робочих контактах адміністрація Обами, неможлива без достримання елементарної пристойності", - повідомляє МЗС.

Крім цього, відповідно до доручення президентів Росії і США за підсумками їхньої бесіди 5 вересня "на полях" саміту "Групи двадцяти" глави зовнішньополітичних відомств пропрацювали деталі домовленостей про налагодження російсько-американської взаємодії в боротьбі з діючими в Сирії терористичними угрупованнями, розширенні гуманітарного доступу і запуску міжсирійську політичного процесу.

Сторони домовились продовжити обговорення в ході особистої зустрічі в Женеві 8-9 вересня.

Нагадаємо, Сполучені Штати розширять санкції проти Росії через агресію в Україні. У документі Міністерства торгівлі, який мають надрукувати сьогодні, понад вісім десятків компаній із Росії, Індії, Гонконгу та Криму. Зокрема, у списку - більше півсотні фірм, підконтрольних Газпрому, та 11 виробників електроніки, яку можуть використовувати військові.

Окрім цього, ЄС подовжить санкції проти Росії через війну на Донбасі. Європейський Союз ухвалив рішення подовжити ще на півроку санкції, застосовані до 146 громадян та 37 компаній через порушення територіальної цілісності і суверенітету України.

Понад 80 російських компаній потрапили до санкційного списку США

Понад 80 російських компаній потрапили до санкційного списку США

Повʼязані теми:

Наступна публікація