Під Львовом стався обвал сміття з висоти 90 метрів

Під завалами опинилося троє рятувальників.

За оперативними даними, на сміттєзвалищі під Львовом стався обвал з висоти близько 90 метрів стався на площі 300 на 80 метрів.

Це сотні тисяч кубічних метрів сміття.

Під завалами опинилося троє рятувальників.

До пошуково-рятувальних робіт залучено 217 чол. особового складу та 23 од. техніки, у тому числі бригади з собаками. Роботи ведуться у безперервному режимі.

Рятувальники стояли на горі сміття, від якої в якусь мить відколовся шмат, розміром з дев'ятиповерхівку, і потягнув їх за собою.

Як відомо, на цьому сміттєзвалищі дві доби гасили пожежу.

"Вчора і сьогодні вночі надзвичайними ліквідовували величезну пожежу на Грибовицькому сміттєзвалищі. Хто не знає - то найбільшому і найнебезпечнішими сміттєзвалищі в Україні", - зазначив народний депутат Ігор Васюник у Facebook.

Грибовицьке сміттєзвалище відкрили у 1956 році. Воно розташоване всього лише за 3 км від Львова. За 60 років на площі понад 30 га накопичилось сміття заввишки від 50 до 65 метрів. Окрім цього, сміттєзвалище має від 3 до 5 озер, де зберігаються, за різними даними, від 200 до 500 тисяч тонн кислих гудронів.

Про закриття сміттєзвалища говорять з 1990-их. Але альтернативної ділянки для вивезення сміття зі Львова та навколишніх районів так і не вдалось знайти.

Повʼязані теми:

Наступна публікація