На Донбасі в пунктах пропуску різко зріс потік людей

На Донбасі в пунктах пропуску різко зріс потік людей

Зараз функціонують 5 пропускних постів.

Державна прикордонна служба України заявила, що цього року кількість людей, які перетинають лінію розмежування зросла на чверть, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Віктор Назаренко, голова прикордонного відомства України, повідомив, що кількість контрольних пунктів в'їзду — виїзду є недостатньою. Він підкреслив, що "інтенсивність пропускних операцій на лінії розмежування дуже висока. Ми спостерігаємо збільшення руху через КПВВ порівняно з минулим роком на 25%. Це досить висока цифра. І ми виступили з ініціативою, яка була підтримана штабом АТО, щоб роботу КПВВ продовжили до 19.30 годин. Ви зрозумійте, що в нічний час контрольні пункти працювати не можуть, адже небезпека обстрілу дуже висока".

За його словами, зараз задіяно 5 КПВВ на шести дорожніх коридорах, якими люди можуть перетинати лінію розмежування. Також до роботи готовий шостий КПВВ "Золоте", але він не працює через позицію російсько-терористичних військ. І хоча прикордонники роблять все можливе, їхні компетенції у цьому випадки обмежені, оскільки це не державний кордон, а лінія розмежування, де діють особливі правила.

Назаренко розповів, що за поточний рік вже пропустили 3,6 млн осіб і понад 0,5 млн транспортних засобів. Але через часті обстріли і блокування роботи КПВВ незаконними збройними формуваннями часто виникають черги. Це вимушений захід, оскільки життям людей ризикувати не можна. За цей рік пункти обстрілювали вже 27 разів.

Нагадаємо, що в квітні, на кордоні з Росією прикордонники затримали чоловіків з "паспортами ЛНР" і посвідченням бойовиків. Чоловіків затримали у пункті пропуску "Гоптівка".

Повʼязані теми:

Наступна публікація