Домашній лікер "Ірландський крем" ("Бейліс")

Останні

Більше новин

Популярні

Більше новин

Коментують

Більше новин

Цей напій приготувати дуже просто, але він у жодному разі не поступається смаком магазинній версії.

Я і раніше читала етикетки на банках, пакуваннях, пакетиках, але тепер це роблю ще ретельніше. Дісталася я і до лікерів. Можна сказати, чим більше зростає моя впевненість у собі як кулінара, тим більше мені хочеться все зробити вдома, самостійно. Принаймні, в межах розумного. 

Домашній лікер "Бейліс" приготувати дуже просто. Було б нерозумно його не зробити. Щодо назви лікеру "Бейліс", або краще його називати "Ірландський крем", бо перша назва — це бренд, а друга саме лікер.

Домашній лікер також ніжний і вишуканий на смак, тільки без дози емульгаторів (тому краще перед вживанням збовтати), без консервантів (відповідно, краще випити впродовж місяця) і без штучних ароматизаторів (тому смак може здаватися не таким інтенсивним). Все це ви робите вдома, самі, тому ціна напою набагато приємніша.

Але багато залежить від виду використаного віскі, бо ірландський крем готується винятково на віскі. На горілці — це російський молочний лікер, але в жодному разі не ірландський крем. Найдорожче віскі брати не варто, не відчуєте всю тонкість аромату і продукт "переведете", але найдешевше також зіпсує задоволення.

Рецепт адаптований з книги "Wielka księga nalewek", Jan Rogala.

Інгредієнти:

  • 300 мл молока, довести до кипіння;
  • 1 банка згущеного молока (380 г);
  • 300 мл віскі;
  • 1 ст. л. розчинної кави;
  • 2 ст. л. шоколадного сиропу;
  • 2 ч. л. ванільного екстракту (або 16 г ванільного цукру).

Час настоювання: 3 дні
Час приготування: 10 хвилин

Приготування:

1) Молоко остудити і процідити через дрібне сито, щоб в лікер не потрапило ні грама молочної шкірки.

Бейліс, для блогів_2
ТСН.ua

2) Всі інгредієнти змішати до однорідності і розлити у стерильні пляшки.

Я стерилізую банки і пляшки так: відкритими викладаю на середню полицю духовки, вмикаю температуру 120˚С. Після того як температура духовки підніметься до 120˚С, тримаю банки 20-25 хвилин. Кришки 5 хвилин кип'ячу у воді.

3) Поставити до холодильника настоюватися 3-4 дні. Лікер готовий.

Бейліс, для блогів_3
ТСН.ua

4) Зберігати лікер "Ірландський крем" або "Бейліс" потрібно в холодильнику до одного місяця. Перед вживанням збовтати.

Бейліс, для блогів_4
ТСН.ua

Приємного вам смакування!

Більше рецептів читайте на picantecooking.com

Залиште свій коментар

Вибір редакції